Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır'da güvenlik güçlerinin, Hilvan'da düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahalesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

02.01.2015 16:18  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır güvenlik güçlerinin Hilvan kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilere müdahalesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Hilvan'da düzenlenen yürüyüşe müdahale sırasında, 33 yaşındaki Receb isimli bir kişinin güvenlik güçlerinin kurşunu ile hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Mısır Sağlık Bakanlığı bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapmazken, AA muhabirine konuşan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yoğun Bakım ve Acil Durum İdaresi Başkanı Halid el-Hatib,  "Şu saate kadar bakanlığa, Hilvan'da ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir bilgi ulaşmadı" dedi.

Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri müdahalenin ardından başlayan gösteriler, Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib Adli ile yardımcılarının 25 Ocak Devrimi'nde öldürülenlere ilişkin davada suçsuz bulunmalarıyla yeniden ivme kazandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement