Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar

Mısır'ın İskenderiye kentinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda bir İhvan yetkilisinin öldüğü, 62 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

11.10.2015 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın İskenderiye kentinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda bir İhvan yetkilisinin öldüğü, 62 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İhvan yetkililerinden "polislere karşı saldırı düzenleme emri vermekle" suçlanan Mustafa Ramazan Mursi Cuma'nın İskenderiye'de saklandığı eve baskın düzenlendiği, Cuma'nın kendisini yakalamak isteyen güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışırken balkondan düşerek hayatını kaybettiği" öne sürüldü.

Cuma'nın ailesinden ya da İhvan'dan vefat haberiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Açıklamada, İhvan'a yönelik operasyonlar kapsamında, "şiddet olaylarına katılmak ve bunlara teşvik etmek, özel ve kamu binalarına saldırmak" suçlamasıyla 62 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından İhvan liderleri ve mensupları "şiddet ve terörü teşvik etmekle" suçlanıyor. Hareket son olarak Aralık 2013'te "terör örgütü" ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Gözaltılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement