Mısır'da Eski Rejim Yetkililerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Eski Rejim Yetkililerinin Yargılanması

Mısır'daki bir mahkemenin devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin petrol bakanı ile bakanlığın 5 yöneticisi hakkında beraat kararı verdiği bildirildi.

21.02.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'daki bir mahkemenin devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminin petrol bakanı ile bakanlığın 5 yöneticisi hakkında beraat kararı verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, dönemin Petrol Bakanı Samih Fehmi ile bakanlığın 5 yöneticisini, " İsrail'e ucuz doğalgaz satarak, başkalarına kazanç sağlamak ve kamuyu zarara uğratmak" suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat ettirdi.

Savcılığının, 60 gün içerisinde mahkemenin kararını temyize götürme hakkına sahip olduğu belirtildi.

Mahkeme, Eylül 2012'de Fehmi'ye aynı davadan 15 yıl ağırlaştırılmış, 5 yöneticiye 3 ila 10 yıl arası, ve firari işadamı Hüseyin Salim'e gıyabında 15 yıl hapis cezası vermiş, 2,3 milyar cuneyh (yaklaşık 300 milyon dolar) para cezasına hükmetmişti.

Mısır Temyiz Mahkemesi ise Mart 2013'te, mahkemenin söz konusu kararlarını iptal ederek, davanın yeniden görülmesine hükmetmişti. Salim, hakkında verilen kararı temyize götürmediği için yeniden yargılanmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Eski Rejim Yetkililerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement