Mısır'da Eski Sayıştay Başkanına Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Eski Sayıştay Başkanına Hapis Cezası

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevden aldığı Sayıştay Başkanı Hişam Ahmed Fuad Cinina'nın 1 yıl hapis ile yaklaşık 200 dolar para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

28.07.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin görevden aldığı Sayıştay Başkanı Hişam Ahmed Fuad Cinina'nın 1 yıl hapis ile yaklaşık 200 dolar para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Sulh Ceza Mahkemesi, Cinina'yı görev yaptığı dönemde "yolsuzluk rakamlarıyla ilgili yalan haberler yayma" suçlamasıyla 1 yıl hapis ile 200 dolar para cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Cinine'nin tutuksuz yargılanabilmesi için yaklaşık 100 dolar nakdi kefalet ödemesine hükmetti.

AA muhabirine konuşan Cinina'nın avukatı Ali Taha, Sulh Ceza mahkemesinin yalan haber yayma suçuna verilebilecek en yüksek cezayı verdiğini, mahkeme heyetinin karar çıkana kadar da kendilerine savunma imkanı vermediğini ileri sürdü.

Taha, Cinina'nın tutuksuz yargılanmak için 100 dolar nakdi kefaleti ödeyeceğini ve kararı temyize götüreceğini kaydetti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan, ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminden kalma son üst düzey bürokrat olan Cinina'nın başkanlığını yaptığı Sayıştay tarafından geçen yıl aralık ayında yayınlanan raporda, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi döneminde 70 milyar dolarlık yolsuzluk yapıldığı belirtilmişti.

Söz konusu raporun ardından Cumhurbaşkanı Sisi tarafından bir komisyon oluşturulmuş, bir ay sonra çalışmalarını tamamlayan komisyon, Sayıştay raporunun gerçekleri yansıtmadığı yönünde bir rapor hazırlamıştı. Ardından Cinina'nın aleyhinde görevden alınması talebiyle dava açılmış, Cumhurbaşkanı Sisi 29 Mart'ta Cinina'yı görevden almıştı.

Cinina, Mursi tarafından atanan ve bundan sonraki süreçte görevinden alınmayan son üst düzey tek yetkili olarak biliniyordu. Normalde eylül ayına kadar görevini sürdürmesi beklenen Cinina, Mursi tarafından bu göreve 6 Eylül 2012'de atanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Eski Sayıştay Başkanına Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

  • Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası dolayısıyla turizmciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi paylaştılar. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.


Advertisement