Son dakika Mısır haberleri, Mısır son dakika, son dakika Mısır

Son Dakika Mısır Haberleri

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:19 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu
    16:53 Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu

    Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenleme planına ilişkin olarak ABD'nin sonuçları hakkında İsrail'e açıkça uyarıda bulunması gerektiğini söyledi. Shoukry ayrıca İsrail'in yardım girişine koyduğu engellerin kaldırılması ve Gazze Şeridi'ndeki aç bırakma ile toplu cezalandırma taktiklerinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sphinx Havalimanı'na uçuşlar başladı
    13:40 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sphinx Havalimanı'na uçuşlar başladı

    İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleşen uçuşlara, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Sphinx Havalimanı da eklendi. Pegasus Havayolları, 15 Mart'tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mısır'ın başkenti Kahire'deki Sphinx Havalimanı'na uçuş gerçekleştirmeye başladı. İki havalimanı arasında haftada beş kez karşılıklı seferler düzenlenecek. Sphinx Havalimanı, özellikle piramitlerin bulunduğu Giza şehrine yakınlığıyla tercih edilen bir varış noktasıdır.

  • Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullanmasını kınadı
    12:48 Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullanmasını kınadı

    Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 5 aydan uzun süredir sürdürdüğü savaşta açlığı bir silah olarak kullanmasından dolayı kınadı. Bakanlık, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana geçim endeksinde yüzde 111'lik sarsıcı bir artış olduğunu belirtti. Gazze'de gıda azlığından dolayı ciddi bir kıtlık yaşandığı ve insanların acil yardıma muhtaç olduğu ifade edildi. Birleşmiş Milletler yetkilileri de Gazze'de kıtlık yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

  • BM Yetkilisi: Gazze'deki İnsanlar Felaket Düzeyinde Kıtlığın Eşiğinde
    11:08 BM Yetkilisi: Gazze'deki İnsanlar Felaket Düzeyinde Kıtlığın Eşiğinde

    Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktör Yardımcısı Beth Bechdol, Gazze'deki insanların felaket düzeyinde kıtlığın eşiğinde bulunduklarını, ateşkesin kesinlikle gerekli olduğunu söyledi.

  • Kartal Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri Başladı
    10:44 Kartal Belediyesi Ramazan Ayı Etkinlikleri Başladı

    Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi'nde başladı. Etkinliklerde gölge oyunu, orta oyunu, evet-hayır yarışması ve semazen gösterisi yapıldı.

  • Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü: Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum
    10:41 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü: Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum

    Çanakkale Zaferi, Türk tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul ediliyor. 19 Şubat 1915'te başlayan ve 325 gün süren Çanakkale Savaşları, 9 Ocak 1916'da Türk ordusunun zaferiyle sona erdi. 109. yıl dönümünde gerçekleştirilecek törenlerde Deniz Kuvvetleri yüzer unsurları ile Çanakkale Boğazı'nda geçit töreni yapacak ve SOLOTÜRK gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

  • Kocaeli Körfez Limanı'nda Gemi Kazası: Vinçler Devrildi
    17 Mar Kocaeli Körfez Limanı'nda Gemi Kazası: Vinçler Devrildi

    Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki limanda meydana gelen kazada, geminin çarpması sonucu vinçler devrildi. Kazanın tespit çalışmaları resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde devam ediyor. Kazada can kaybı ve yaralanma olmaması en büyük teselli olarak belirtilirken, konteynerlerden denize dökülen malzemelerin temizlenmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye, Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağında 4 madalya kazandı
    17 Mar Türkiye, Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağında 4 madalya kazandı

    Türkiye'den 30 sporcunun katıldığı Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı, Antalya'da tamamlandı. Türkiye 2 gümüş, 2 bronz toplamda 4 madalyayla turnuvayı tamamladı. Erkek kumite 60 kiloda Eray Şamdan ile 75 kiloda Ömer Faruk Yürür, gümüş madalya kazandı. Erkek kumite 67 kiloda Ömer Abdurrahim Özer ile kadın katada Dilara Bozan ise bronz madalya elde etti. Premier Lig'in ilk ayağı Fransa'da gerçekleştirildi ve Türkiye'den sonra Mısır ve Fas'ta yapılacak organizasyonlar ile sona erecek.

  • Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi
    17 Mar Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi

    Ürdün ordusu, Mısır, ABD ve Almanya'nın katılımıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 6 yardım indirme operasyonu düzenledi. Operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ait birer uçak katıldı. Bu operasyonlar, İsrail'in Gazze'yi kıtlığa sürüklemesi nedeniyle gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonlarına bir örnektir.

  • Samsun'da Çocuklar Ramazan Şenlikleriyle Buluşuyor
    17 Mar Samsun'da Çocuklar Ramazan Şenlikleriyle Buluşuyor

    Samsun'un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çocukların Ramazan sevincine ortak olmak için Şehr-i Canik Ramazan Serüveni düzenlediklerini söyledi. Etkinliklerde çocuklar için çeşitli gösteriler ve yarışmalar düzenleniyor.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • CHP Milletvekili Gürer: Tarımın plansız yönetimi çiftçiyi ve vatandaşı mağdur ediyor
    17 Mar CHP Milletvekili Gürer: Tarımın plansız yönetimi çiftçiyi ve vatandaşı mağdur ediyor

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçim çalışmaları kapsamında Niğde ve Nevşehir'de vatandaşlarla buluşarak çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Gürer, tarımın plansız ve öngörüsüz yönetilmesinin ürünlere yüksek fiyat olarak yansıdığını belirtti. Ayrıca, yerel yönetimlerde tarımın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek
    17 Mar Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla Bakanlık'ta düzenlenen törende; "Geçmişte yürütülen 'sınırlı hedefli ve süreli' operasyonların yerine, bugün; terörün kaynağında yok edilmesi stratejisi ile, 'sürekli ve kapsamlı' operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Şu anda oralarda olmasaydık; örgütün ülkemize ve milletimize yönelik saldırıları, yurt içinde daha önceden olduğu gibi devam edecek ve mevcut istikrar ortamı sağlanamayacaktı. Kimsenin şüphesi olmasın ki, huzur ve güvenliğimiz için terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu
    17 Mar Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanın teminatı olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs, Azerbaycan, Mısır ve Ukrayna gibi ülkelerle ilişkilerin önemine değindi ve şehitlerin anısının yaşatılacağını ifade etti.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor
    16 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor

    Erzurum'da görevli hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 18 haftadır sessiz yürüyüşler düzenliyor. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını belirterek, Gazze'de yaşanan acıları göz ardı etmememiz gerektiğini vurguladı.

  • Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi
    16 Mar Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi

    Kayseri'de görev yapan doktor ve doktor adayları, İsrail'in Filistin'e saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Şahin Çalık, İsrail'in Filistin'deki işgal ve zulmünün soykırım boyutunda olduğunu belirterek, uluslararası toplumun bu katliamları göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. Çalık, ayrıca Filistin'e destek amacıyla boykot çağrısında bulundu.

  • İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi
    16 Mar İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi

    İstanbul'da, çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Beypazarı Belediyesi Ramazan Eğlenceleri Başladı
    16 Mar Beypazarı Belediyesi Ramazan Eğlenceleri Başladı

    Beypazarı Belediyesi, ramazan etkinliklerinin ilki olan Pazar Pazarı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi, illüzyon, skeçler ve Seğmen gösterisi yapıldı. Çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Gösterinin ikincisi Ayvaşık Mahallesi'ndeki pazar alanında yapılacak.

  • Küresel ısınma yaban hayatı etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
    16 Mar Küresel ısınma yaban hayatı etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti

    Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, küresel ısınmanın etkisiyle göçmen kuşların ve diğer canlıların daha erken göç ettiklerini ve erken çiçek açtıklarını belirtti. Mart ayında Türkiye'de yaşanan sıcak havanın etkisiyle göçmen kuşlar ve diğer canlılar daha erken göç etmeye başladı. Ayrıca bazı ağaçlar da erken çiçek açıp meyve verdi. Prof. Dr. Başıbüyük, bu durumun küresel ısınmadan kaynaklandığını ve çevresel olarak buna hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu
    15 Mar ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin bir öneride bulunduğunu, İsrail, Katar ve Mısır ile görüşmeler yapıldığını belirtti. Blinken, rehinelerin geri alınması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların artırılması için anlaşmaya varmanın olasılığını ve aciliyetini vurguladı.

  • Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadele kararının BM Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnun
    15 Mar Türkiye, İslam karşıtlığıyla mücadele kararının BM Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnun

    Dışişleri Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerle hazırlanan İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edilmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi. Türkiye'nin İİT üyesi ülkelerle hazırladığı İslam karşıtlığıyla mücadeleye dair karar tasarısının BM Genel Kurulunda kabulünden duyulan memnuniyet vurgulandı. Kararda üye devletlerin, din veya inanç temelli ayrımcılığı ve şiddeti yasaklama, yasaların eşit ve etkili şekilde uygulanmasını güvence altına alacak tedbirlerle ilgili yükümlülüğü yeniden vurgulanırken üyeler, dini hoşgörüsüzlük, olumsuz tek tipleştirme, nefret, din veya inanç temelinde kişilere yönelik şiddetle mücadele kapsamında yasal ve siyasi tedbirler dahil gerekli tüm tedbirleri almaya çağrıldı.

  • Dışişleri Bakanı Fidan: 'Çabalarımız İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını durdurmadı'
    15 Mar Dışişleri Bakanı Fidan: "Çabalarımız İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını durdurmadı"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'da düzenlenen 11. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, Filistin'deki trajedinin çözümü için çağrıda bulundu ve İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarının durdurulamadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası projelerdeki rolüne değindi ve PKK ve YPG'ye bazı NATO ülkelerinin yardım ettiğini ifade etti.

  • BM, İsrail'in Refah'a saldırı planını uyardı
    15 Mar BM, İsrail'in Refah'a saldırı planını uyardı

    Birleşmiş Milletler (BM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı planını onaylamasına ilişkin endişelerini dile getirerek, bu operasyonun Gazze halkı ve insani yardım operasyonları için feci sonuçları olabileceği uyarısında bulundu. BM, Refah'a yönelik kara operasyonunun engellenmesini umduklarını belirtti.

  • Firari sürücünün cerrah babası Bülent Cihantimur kaza gecesini anlattı: Oğlum şoktaydı
    15 Mar Firari sürücünün cerrah babası Bülent Cihantimur kaza gecesini anlattı: Oğlum şoktaydı

    İstanbul'da ölümlü kazaya karışan T.C'nin, annesi Eylem Tok ile birlikte yurt dışına kaçması sonrası, T.C'nin babası ünlü estetik cerrahı Bülent Cihantimur da ifade verdi. Cihantimur kaza gecesini anlatarak, "Eski eşim Eylem ve oğlumun beraber yaşadıkları eve gittim. Oğlum üst kattaydı, şoktaydı ve konuşabilecek durumda değildi. Oğlumu alıp kliniğe doğru yola çıktım. Yolda oğlum ile konuşmaya çalışsam da kazanın etkisiyle dış dünyaya kapalı vaziyetteydi." dedi.

  • Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı, firari şüphelinin babasının ifadesini samimi bulmadıklarını söyledi
    15 Mar Eyüpsultan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı, firari şüphelinin babasının ifadesini samimi bulmadıklarını söyledi

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı, firari şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un savcılık ifadesini samimi bulmadıklarını açıkladı. Avukat, Cihantimur'un ifadesinde çelişkili noktalar olduğunu ve oğluyla hiçbir şekilde irtibat kurmadığını iddia etti. Ayrıca, Cihantimur'un şoförünün aracın şarjının bittiğini söylediğini ancak bu güzergahın ev ile iş yeri arasında olmadığını belirtti. Aci ailesinin avukatı, Cihantimur'un ifadesini samimiyetsiz bulduklarını ve oğluyla sürekli irtibat halinde olduklarını düşündüklerini söyledi.

  • Antalya'da Karate 1-Premier Ligi Başladı
    15 Mar Antalya'da Karate 1-Premier Ligi Başladı

    Antalya'nın Kemer İlçesinde düzenlenen Karate 1-Premier Ligi, Türkiye'nin ilk uluslararası karate etkinliği olarak başladı. 60 ülkeden 376 sporcu katılım gösterirken, Türkiye 28 sporcuyla organizasyonda yer aldı. Etkinlik, Antalya'nın ardından Kahire ve Kazablanka'ya taşınacak.

  • İsrail, Hamas'ın rehine anlaşmasını reddetti
    15 Mar İsrail, Hamas'ın rehine anlaşmasını reddetti

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, Hamas'ın rehine anlaşmasının gerçekçi olmadığını belirterek, olası bir anlaşma konusunda görüşmek üzere Katar'a bir heyet göndereceğini açıkladı. Hamas ise altı haftalık bir ateşkes ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması karşılığında 42 İsrailli rehinenin takas edilmesini önerdi. Ancak İsrail, Hamas'ın taleplerinin gerçekçi olmadığını belirtti ve operasyon planlarını onayladı.

  • Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden genç için şüpheli baba serbest bırakıldı
    15 Mar Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden genç için şüpheli baba serbest bırakıldı

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada şüpheli baba Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 'yurt dışına çıkış yasağı'na ek olarak 'imza atma' şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nın ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli baba ifade verdi
    15 Mar Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nın ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli baba ifade verdi

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, şüpheli baba Bülent Cihantimur'un Savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde, oğlunu Eylem'in olay yerinden gelip aldığını sonradan öğrendiğini belirtti ve oğlunun dönüp adalete teslim olacağına inandığını söyledi.

  • Eyüpsultan'da 1 ölü, 4 yaralı kaza: Şüpheli sürücünün babasına adli kontrol tedbiri
    15 Mar Eyüpsultan'da 1 ölü, 4 yaralı kaza: Şüpheli sürücünün babasına adli kontrol tedbiri

    Eyüpsultan'da meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücünün babası Bülent Cihantimur hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Cihantimur, ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini ve oğlunun dönmesini istediğini belirtti.

  • Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti
    15 Mar Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin son teklifini, şartların 'halen akıl dışı' olduğu ifadeleriyle reddetti. Başbakanlık Basın Ofisi, savaş kabinesi toplantısının ardından Hamas'ın teklifinin reddine ve Refah'a saldırı onayına ilişkin açıklama yaptı. Netanyahu'nun İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı planını onayladığı belirtilen açıklamada, 'Ordu, operasyona ve (sivil) nüfusu tahliye etmeye hazırlanıyor.' denildi.

  • İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de açlık ve kıtlık
    15 Mar İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de açlık ve kıtlık

    İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve yardım girişini engellemesi sonucu, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler ramazan ayında açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. Kıtlığın artmasıyla birlikte Filistinliler, sahur ve iftar sofralarında hayvan yeminden yapılan ekmek ve çay tüketmek zorunda kalıyor. Bombardıman altındaki aileler, zahterli zeytin ve konserve çorba gibi gıdalarla karınlarını doyurmaya çalışıyor. Filistinli çocuklar, savaşın sona ermesini ve barış içinde yaşamayı hayal ediyor. Açlık ve kıtlık nedeniyle çocukların ölmesinden endişe ediliyor.

  • Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur adli kontrolle serbest bırakıldı
    15 Mar Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur adli kontrolle serbest bırakıldı

    Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından annesi tarafından yurtdışına kaçırılan ehliyetsiz sürücü T.C'nin babası olan ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, adli kontrolle serbest bırakıldı. Cihantimur'un aracı bir basın mensubunun ayağını ezmesiyle olaylar daha da karmaşıklaştı.

  • Eyüpsultan'da meydana gelen kazada 1 ölü, 4 yaralı: Şüphelinin babası adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi
    15 Mar Eyüpsultan'da meydana gelen kazada 1 ölü, 4 yaralı: Şüphelinin babası adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

    Eyüpsultan'da meydana gelen kazada 1 kişinin ölmesi ve 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu belirlenen 17 yaşındaki sürücünün babası, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

  • Firari sürücünün ünlü cerrah babasının ilk ifadesi ortaya çıktı
    15 Mar Firari sürücünün ünlü cerrah babasının ilk ifadesi ortaya çıktı

    İstanbul'da 1 kişinin ölümüne neden olduğu kaza sonrası ABD'ye kaçan 17 yaşındaki sürücünün babası Bülent Cihantimur ilk ifadesinde, eski eşinin kendisine haber vermeden oğlunu götürdüğünü öne sürdü.

  • Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden genç için şüpheli baba adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi
    15 Mar Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden genç için şüpheli baba adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada şüpheli baba Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçundan Savcılıkta verdiği ifadesinin ardından 'yurt dışına çıkış yasağı'na ek olarak 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

  • Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, Oğuz Murat Aci'nin ailesiyle bağlantı kurduğunu ve üzgün olduğunu söyledi
    15 Mar Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, Oğuz Murat Aci'nin ailesiyle bağlantı kurduğunu ve üzgün olduğunu söyledi

    Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından kaçırılan ehliyetsiz sürücü T.C. soruşturmasında, ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur'un ifadesi tamamlandı. Cihantimur, Aci ailesiyle bağlantı kurduğunu ve kayıplar için üzgün olduğunu belirtti. Ayrıca, Cihantimur, Aci ailesine destek olacağını ve oğlunun Türkiye'ye gelerek hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

  • Trabzon Çaykara'da İki Katlı Evde Yangın
    15 Mar Trabzon Çaykara'da İki Katlı Evde Yangın

    Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Çambaşı mahallesinde Sinan Dinç'e ait iki katlı evde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi. Yangın, evin ikinci katında bulunan kuru mısır sapları ve otların olduğu bölümden çıktı. İtfaiye ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme devam ediyor.

  • Malatya'da Genç Çiftçi Projesi ile hayvan sayısını artırdı
    15 Mar Malatya'da Genç Çiftçi Projesi ile hayvan sayısını artırdı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 8 yıl önce devlet desteklerinden faydalanarak 5 büyükbaş hayvan yetiştirmeye başlayan Bilal Zincirkıran, Genç Çiftçi projesi ve DAP desteğiyle hayvan sayısını 60'a çıkardı. Zincirkıran, tarım ve hayvancılıkta yapılan destek ve programlar sayesinde başarılı sonuçlar elde edildiğini belirtti.

  • Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, trafik kazasıyla ilgili ifade vermek üzere adliyeye geldi
    15 Mar Ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, trafik kazasıyla ilgili ifade vermek üzere adliyeye geldi

    Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından annesi tarafından yurtdışına kaçırılan ehliyetsiz sürücü T.C'nin babası olan ünlü estetik uzmanı Bülent Cihantimur, İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade verecek. Cihantimur'un, kazadan sonra yurtdışına kaçışta payı olup olmadığı tartışılıyor ve 'suçluyu kayırmak' suçlamasıyla ifade vermesi bekleniyor.

  • Baba Bülent Cihantimur ifade vermek üzere adliyede
    15 Mar Baba Bülent Cihantimur ifade vermek üzere adliyede

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, baba Bülent Cihantimur 'şüpheli' sıfatıyla Savcılığa ifade vermek üzere adliyeye geldi. Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin karıştığı trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine ve anne oğulun ABD'ye kaçmasına ilişkin soruşturma sürüyor.

  • Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden gençle ilgili soruşturmada baba ifade vermek üzere adliyeye geldi
    15 Mar Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden gençle ilgili soruşturmada baba ifade vermek üzere adliyeye geldi

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, baba Bülent Cihantimur 'şüpheli' sıfatıyla Savcılığa ifade vermek üzere adliyeye geldi. Olayın geçmişi ve soruşturma detayları da yer alıyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Uzgel, Türkiye'nin Filistin için garantörlük teklifini eleştirdi
    15 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Uzgel, Türkiye'nin Filistin için garantörlük teklifini eleştirdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Türkiye'nin Filistin için garantörlük teklifini eleştirerek, 'Nereden çıktı garantörlük işi? Önce bir hazırlığını yaparsınız, arka planda yoklarsınız, ondan sonra böyle bir öneriyle ortaya çıkarsınız.' dedi. Uzgel, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

  • Yazarın oğlunun karıştığı kaza soruşturmasında baba ifadeye çağrıldı
    15 Mar Yazarın oğlunun karıştığı kaza soruşturmasında baba ifadeye çağrıldı

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, baba Bülent Cihantimur 'şüpheli' sıfatıyla Savcılığa ifadeye çağrıldı. Olayın ardından anne ve oğulun ABD'ye kaçtığı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenildi.

  • Eylem Tok'un oğlunun kaza sonrası yaptığı paylaşım ortaya çıktı
    15 Mar Eylem Tok'un oğlunun kaza sonrası yaptığı paylaşım ortaya çıktı

    Eyüpsultan'da karıştığı ölümlü kazanın ardından kaçan yazar Eylem Tok'un oğlu Timur C.'nin kaza sonrasında telefonuyla olay yerini görüntülediği ve küfürlü ifadeler kullandığı görüntüler ortaya çıktı. Timur C. ve arkadaşlarının ambulans çağırmak yerine kaza yapan araçları ile ilgilendiği ve küfrettiği anlar görüntülerde yer alıyor.

  • Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nın babası şüpheli olarak ifadeye çağrıldı
    15 Mar Eyüpsultan'da kaza sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nın babası şüpheli olarak ifadeye çağrıldı

    Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, baba Bülent Cihantimur 'şüpheli' sıfatıyla Savcılığa ifadeye çağrıldı. Kazanın ardından anne ve oğlunun ABD'ye kaçtığı tespit edilmiş, soruşturma devam etmektedir.

  • Eylem Tok ve oğlunun ABD'deki fotoğrafları ölümüne neden oldukları gencin ailesini isyan ettirdi
    15 Mar Eylem Tok ve oğlunun ABD'deki fotoğrafları ölümüne neden oldukları gencin ailesini isyan ettirdi

    Yazar Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin ABD'de keyifleri bir hayli yerindeyken çekilen fotoğrafları İstanbul'da ölümüne neden oldukları Oğuz Murat Aci'nin ailesini isyan ettirdi. Özer Aci, "Neşeleri yerinde gülücükler savuruyorlar. İnsanlık adına üzüldüm" derken anne Şükriye Aci ise "Ben de gülüyorum onun anneliğine. Bir gece çocuğundan ayrı kalmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

  • Firari sürücünün doktor babası adliyede
    15 Mar Firari sürücünün doktor babası adliyede

    İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza sonrası yazar annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan 17 yaşındaki sürücünün babası, 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

  • Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı Antalya'da başladı
    15 Mar Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı Antalya'da başladı

    Türkiye'den 30 sporcunun katıldığı Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı, Antalya'da başladı. Dünya Karate Federasyonu tarafından Kemer ilçesindeki Daima Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvada 60 ülkeden 380 sporcu yarışıyor. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, bu branşta dünyanın en önemli organizasyonlarından birine Antalya'da ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Uğuz, Premier Lig'in ilk ayağının Fransa'da gerçekleştirildiğini, Türkiye'den sonra da Mısır ve Fas'ta yapılacak organizasyonlar ile ligin sona ereceğini kaydetti. Türkiye'nin İtalya ile organizasyona en fazla sporcu ile katılan ülke olduğuna dikkati çeken Uğuz, 30 milli sporcunun turnuvada altın için mücadele edeceğini dile getirdi. Uğuz, dünyanın en iyi sporcularının bu turnuvada mücadele ettiğini ifade etti. Turnuva, 17 Mart Pazar günü sona erecek.

  • Eylem Tok'un oğlu ve arkadaşlarından skandal hareket! Ambulans çağırmayıp küfürlü video çekmişler
    15 Mar Eylem Tok'un oğlu ve arkadaşlarından skandal hareket! Ambulans çağırmayıp küfürlü video çekmişler

    Türkiye İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanarak bir kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. ve kendisini kaçıran annesi Eylem Tok'un ABD'de çekilen fotoğraflarını konuşurken internete düşen yeni bir video büyük ses getirdi. T.C. ve arkadaşlarının kaza sonrasında ambulans çağırmak yerine "Böyle şansı s…" diye video çektikleri ortaya çıktı.

  • Kütahya'da Çiftçinin Külçe Halinde Mısır Muhafazası
    15 Mar Kütahya'da Çiftçinin Külçe Halinde Mısır Muhafazası

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir çiftçi, yıllardan beri tarlasından hasat ettiği mısırları kabuklarını sıyırıp koparmadan birbirine bağlayarak külçe halinde tavana asarak muhafaza ediyor. Bu yöntemle mısırlar hem kuruyor hem de güve kelebeğine karşı korunmuş oluyor. Çiftçi, bu geleneği atalarından öğrendiğini ve devam ettirdiğini belirtti.

  • Eylem Tok ve oğlunu ABD'de fotoğraflayan kişi konuştu: Kanıma dokundu, şok oldum
    14 Mar Eylem Tok ve oğlunu ABD'de fotoğraflayan kişi konuştu: Kanıma dokundu, şok oldum

    İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı otomobille, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. ile onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok, New York'ta görüntülendi. Neşeli ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken anne ile oğlunun fotoğraflarını çeken Gözde G., "Yaklaştım, neşe ve kahkaha içerisinde yürüdüklerini görünce açıkçası kanıma dokundu. Rahatlıklarını görünce şok oldum" dedi.

  • Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor
    14 Mar Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor

    Sudan'ın Darfur bölgesindeki iç savaşın etkisiyle çocuklar açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Uluslararası yardımların ulaşmaması ve güvenlik sorunları nedeniyle çocuklar meşe palamudu yaprakları ve çekirgeyle beslenemiyor. Darfur'daki mülteci kamplarında yaşayan insanlar açlıktan ölmeye başladı. Uluslararası toplumun sessizliği eleştiriliyor.

  • Eyüpsultan'daki kaza sonrası tutuklanan Ayşe Ceren S.'nin ifadesi ortaya çıktı: Eylem Hanım bana 'Havalimanına sür' dedi
    14 Mar Eyüpsultan'daki kaza sonrası tutuklanan Ayşe Ceren S.'nin ifadesi ortaya çıktı: Eylem Hanım bana 'Havalimanına sür' dedi

    İstanbul'da, 17 yaşındaki T.C'nin karıştığı ölümlü kaza sonucu tutuklanan Ayşe Ceren S'nin ifadesi ortaya çıktı. T.C'nin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan Ayşe Ceren S, ''Evden T.C'yi hastaneye götürmek için iki araba yola çıktık. Sonrasında Bülent Bey'in aracının şarjı bitti. T.C babasının arabasından inip bizim araca bindi. Eylem Hanım'ın bana 'Havalimanına git' demesi üzerine ben de havalimanı yoluna girdim.'' ifadelerini kullandı.

  • Edirne'de Mısır uyruklu 2 kaçak göçmen yakalandı
    14 Mar Edirne'de Mısır uyruklu 2 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekiplerinin şüpheli bir tırda yaptığı aramada Mısır uyruklu olduğu öğrenilen 2 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler ülkelerine geri gönderilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. Şüpheli tır sürücüsü ile ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Tekirdağ'da Kahverengi Kokarca Eylem Planı Toplantısı Düzenlendi
    14 Mar Tekirdağ'da Kahverengi Kokarca Eylem Planı Toplantısı Düzenlendi

    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'da Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) Eylem Planı ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, 2024 yılında yapılacak mücadele çalışmaları ve toplumsal farkındalık oluşturma hedeflendi.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu
    14 Mar Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Mısır Çarşısı, Otogar, Kocavezir ve Tellidere'de esnaf ziyaretinin yanı sıra Emek, İsmetpaşa ve Gölbaşı Mahalleleri'nde vatandaşın sorunlarını dinledi. Başkan Akay, '96 mahallenin birinde dahi kimse kendini yalnız hissetmedi, bundan sonra da hissetmeyecek. Hep birlikte aynı sofrada buluşup Ramazan ayının bereketiyle halkımızla birlikte oluyoruz' dedi.

  • Bu Hafta Sinemalarda 8'i Yerli, 11 Film İzleyiciyle Buluşacak
    14 Mar Bu Hafta Sinemalarda 8'i Yerli, 11 Film İzleyiciyle Buluşacak

    Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli, 11 film izleyiciyle buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde yer aldığı 'Adaletin Eli' aksiyon ve gerilim sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor. Diğer filmler arasında 'Nisan', 'Neandria', 'Mükemmel Aile', 'Aile Çıkmazı', 'Bana Beni Anlat', 'Sır', 'Gece Yüzüşü' ve 'Kara Cin Laneti' yer alıyor. Ayrıca 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' da haftanın animasyon filmleri olarak gösterime girecek.

  • İsrail, yerinden edilmiş Filistinlileri insani adalara yönlendirecek
    14 Mar İsrail, yerinden edilmiş Filistinlileri insani adalara yönlendirecek

    İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ta muhtemel kara saldırıları öncesinde bölgede mahsur kalan yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin önemli kısmını 'bölgenin merkezindeki insani adalara' yönlendirmeyi planladığını iddia etti. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Refah'taki sivillerin uluslararası aktörlerle koordineli biçimde belirlenmiş bölgelere taşınmasının, ordunun, öngörülen 'kara operasyonuna' yönelik hazırlıklarının önemli parçası olduğunu savundu.

  • ABD'de görüntülenen Eylem Tok ve oğluna soğuk duş! 3 kadın peşlerinden kovalayıp yüzlerine tükürmüş
    14 Mar ABD'de görüntülenen Eylem Tok ve oğluna soğuk duş! 3 kadın peşlerinden kovalayıp yüzlerine tükürmüş

    New York'ta görüntülenen firari anne Eylem Tok ve oğlunun gülümsedikleri kareler büyük tepki çekerken, olayla ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Fotoğrafların çekildiği sırada 3 kadının Tok ve oğlunu kovalayarak yüzlerine tükürdüğü hatta devam edip taksinin içinde de tükürmeye devam ettikleri öğrenildi.

  • Filistin Kadın İşleri Bakanı: Gazze'de her insan ölüm sırasını bekliyor
    14 Mar Filistin Kadın İşleri Bakanı: Gazze'de her insan ölüm sırasını bekliyor

    Filistin Kadın İşleri Bakanı Amal Hamad, Gazze'deki durumu benzeri görülmemiş bir felaket olarak nitelendirerek, Gazze'de yaşayan kadınların ölüm sırasını beklediğini söyledi. Hamad, uluslararası toplumdan Gazze'deki insanların yaşadığı öldürülme ve korku halinden kurtarılması için sorumluluk almalarını istedi.

  • Edirne'de tır dorsesinde 2 düzensiz göçmen yakalandı
    14 Mar Edirne'de tır dorsesinde 2 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir tırın dorsesinde yapılan aramada 2 Mısır uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Demet Akalın'dan ölümlü kaza sonrası kaçan Eylem Tok ve oğlunun New York'ta gülerek görüntülenmesine tepki
    14 Mar Demet Akalın'dan ölümlü kaza sonrası kaçan Eylem Tok ve oğlunun New York'ta gülerek görüntülenmesine tepki

    Ehliyetsiz şekilde araç kullanırken bir kişinin ölümüne neden olduktan sonra annesi tarafından yurtdışına kaçırılan T.C. ile yazar Eylem Tok, Amerika'da görüntülendi. Anne ve oğlun taksiye binerken gülümsediği kareleri gören Demet Akalın ise "Ne gülüyorsun lan" diyerek tepki gösterdi.

  • Yeşim Grup, 2027 stratejilerini belirlemek adına Türkiye, Mısır ve Moldova'da çalıştay düzenledi
    14 Mar Yeşim Grup, 2027 stratejilerini belirlemek adına Türkiye, Mısır ve Moldova'da çalıştay düzenledi

    Yeşim Grup, Türkiye, Mısır ve Moldova'da üretim yapan fabrikalarının yöneticilerinin katılımıyla 2027 stratejilerini belirlemek amacıyla bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda müşteri büyümelerine göre hizalanma stratejisi, kapasite yönetimi, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve insan kaynakları gibi konular ele alındı.

  • Işın Karaca'dan oğlu ölümlü kazaya karışıp kaçırılan Bülent Cihantimur'a olay suçlama: Annemin onun verdiği ilaçtan kalbi durdu
    14 Mar Işın Karaca'dan oğlu ölümlü kazaya karışıp kaçırılan Bülent Cihantimur'a olay suçlama: Annemin onun verdiği ilaçtan kalbi durdu

    Şarkıcı Işın Karaca, oğlu ölümlü kazaya karışarak yurt dışına kaçan estetik doktoru Bülent Cihantimur yüzünden 10 sene önce annesinin ölümden döndüğünü söyleyerek "Kadının yüzü yamuk, kulak memesi yoktu. Verdiği ilaçtan dolayı da kalbi durdu" diyerek isyan etti.

  • Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de görüntülendi! Fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti
    14 Mar Yazar Eylem Tok ve oğlu ABD'de görüntülendi! Fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti

    Ehliyetsiz araç kullanırken Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra Mısır'a, oradan ABD'ye kaçan 17 yaşındaki T.C ve yazar annesi Eylem Tok, New York'ta görüntülendi. Kaçak Tok ve oğlunun fotoğraflarının çekildiğini fark etmelerine rağmen gülmeleri dikkatlerden kaçmadı.

  • Blinken: İsrail için sivillerin korunması bir numaralı iş olmalı
    14 Mar Blinken: İsrail için sivillerin korunması bir numaralı iş olmalı

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılmasının bir numaralı işi olması gerektiğini belirtti. Blinken ayrıca, İsrail'in Refah'a yönelik askeri harekatta sivillerin zarar görmemesi için bir plan görmek istediklerini ve İsrail ordusu ve hükümetinin insani yardım çalışmalarının yürütülmesini sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail'in önceliği sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması olmalı
    13 Mar ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail'in önceliği sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması olmalı

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılmasının bir numaralı işi olması gerektiğini belirtti. Blinken, Hamas ile ateşkes müzakerelerinin devam ettiğini ve Katar ve Mısır ile yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, İsrail'in Refah kentine yönelik askeri harekat planına ilişkin olarak sivillerin zarar görmemesini sağlayacak bir planın olması gerektiğini vurguladı. Blinken, İsrail ordusunun ve hükümetinin insani yardım çalışmalarının yürütülmesini sağlamakla yükümlü olduğunu ifade etti.

  • Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Binbirdirek Sarnıcı'nda iftar sofraları kuruyor
    13 Mar Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Binbirdirek Sarnıcı'nda iftar sofraları kuruyor

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, tarihi Binbirdirek Sarnıcı'nda iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Ramazan boyunca 40 bin vatandaşa sıcak yemek ikram edilecek olan programda, günlük 700 kişi ağırlanıyor. Bu hizmetin tamamı hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanmaktadır.

  • İsrail Savunma Bakanı Gazze'ye saldırı hazırlığında
    13 Mar İsrail Savunma Bakanı Gazze'ye saldırı hazırlığında

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde kara işgaline katılan birlikleri ziyaret ederek saldırı hazırlığı yaptıklarını ima etti. Gallant, insani yardımların Hamas'a değil sivillere ulaşmasının sağlanacağını savundu. Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz uluslararası çevrelerin endişesini artırıyor.

  • ABD'li kadın Gazze'de yaşanan saldırıdan kurtuldu ve Gazze'den ayrılmayacağını söyledi
    13 Mar ABD'li kadın Gazze'de yaşanan saldırıdan kurtuldu ve Gazze'den ayrılmayacağını söyledi

    Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yaşadığı dairesinin bombalanmasından kurtulan ABD'li kadın Deborah Darwel, "Gazze'den asla ayrılmayacağını ve Arap ülkeleri ile tüm dünyanın Gazze'ye yardım etmesi gerektiğini" söyledi.

  • ABD, Gazze'ye yardım dağıtmak için yüzer iskele planlıyor
    13 Mar ABD, Gazze'ye yardım dağıtmak için yüzer iskele planlıyor

    ABD'nin Gazze'ye yardım operasyonu, güvenlik açısından birçok zorlukla karşı karşıya. Operasyona binden fazla Amerikan birliği katılacak ve eski asker ve istihbarat yetkilileri tarafından yönetilen özel bir şirketle iş birliği yapılacak. ABD'nin amacı, Birleşmiş Milletler'in Gazze'ye günlük 2 milyon öğün gıda yardımı yapmak. Operasyonun nasıl gerçekleştirileceği, güvenlik önlemleri ve sevkiyatların etkisi gibi konular da ele alınıyor.

  • Güney Afrika'da Manastır Saldırısında 3 Mısırlı Kıpti Rahip Öldürüldü
    13 Mar Güney Afrika'da Manastır Saldırısında 3 Mısırlı Kıpti Rahip Öldürüldü

    Güney Afrika'nın Pretoria şehrindeki bir manastırda gerçekleşen saldırıda 3 Mısırlı Kıpti rahip öldürüldü. Saldırı ile ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Rahipler, Aziz Markos ve Aziz Samuel manastırında hayatını kaybetti. Saldırının nedeni henüz belirsizken, manastırdan hiçbir şey çalınmadığı bildirildi. Güney Afrika'daki kilise ve ibadet yerlerine yönelik saldırılar oldukça nadir.

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması
    13 Mar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim Amerika Birleşik Devletleri'ne çok net bir mesajımız oldu.

  • Eyüpsultan'da trafik kazası: Baba Özer Aci, soruşturma hakkında bilgi aldı
    13 Mar Eyüpsultan'da trafik kazası: Baba Özer Aci, soruşturma hakkında bilgi aldı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında oğlu hayatını kaybeden baba Özer Aci, savcılıktan soruşturma hakkında bilgi aldı. Aci, firari şüpheli Eylem Tok'un savcıyla görüşmediğini belirtti. Kazaya neden olan sürücü ve annesinin Türkiye'ye gelerek teslim olmasının ardından ailenin taziyeleri kabul edilecek. Baba Aci, soruşturma dosyasının tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti.

  • Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı yarın Bağdat'ta yapılacak
    13 Mar Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı yarın Bağdat'ta yapılacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Aralık 2023'te Türkiye'de düzenlenen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin bir sonraki toplantısı aynı formatla yarın Bağdat'ta yapılacak.

  • Türk Kızılayı, Ramazan Kampanyası ile Depremzedelere ve Gazze'deki Mağdurlara Yardım Ulaştırmayı Planlıyor
    13 Mar Türk Kızılayı, Ramazan Kampanyası ile Depremzedelere ve Gazze'deki Mağdurlara Yardım Ulaştırmayı Planlıyor

    Türk Kızılay, Ramazan Kampanyası kapsamında depremzedeler ve Gazze'deki çatışma mağdurlarına yardım ulaştırmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere ve Gazze'deki mağdurlara öncelik verilecek. Yaklaşık 8,8 milyon kişiye el uzatmayı planlayan Türk Kızılay, 1 milyar 271,5 milyon liralık yardım ile nakdi yardımların yanı sıra gıda kolileri, mutfak desteği ve bayramlık giyim ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca, Gazze'ye günlük 5 bin kişilik iftarlık ve sahurluk sıcak yemek ulaştıran Türk Kızılay, İyilik Gemisi'nden tahliye edilen yardım malzemelerini de Gazze'ye ulaştırmaktadır. Yardımda bulunmak isteyenler, Türk Kızılay eliyle yurt içinde ve Filistin için gıda yardımı bağışında bulunabilirler.

  • Kanser hastalarının tedavi için Gazze'den ayrılmaları engelleniyor
    13 Mar Kanser hastalarının tedavi için Gazze'den ayrılmaları engelleniyor

    Gazze'deki kanser hastalarının, isimleri izinli çıkış listelerinde yer almasına rağmen tedavi için ayrılmaları engellenirken, iyi bağlantıları olan bazı kişiler bölgeden çıkış yapabiliyor.

  • Kızılay Ramazan'da milyonlara ulaşıyor
    13 Mar Kızılay Ramazan'da milyonlara ulaşıyor

    Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" Ramazan Kampanyasıyla yardımseverlerin paylaştıklarını milyonların sofrasına taşımak için gönüllüleri ve uzman personelini seferber etti.

Advertisement