Mısır'da Gazetecilerin Cezaevinde Tutulması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gazetecilerin Cezaevinde Tutulması

ABD: "Derin kaygılarımızı Mısır hükümetine iletmeye devam ediyoruz" "Mısır hükümetini, (gazeteciler hakkındaki) bu kararların düzeltilmesine yönelik eldeki tüm tedbirleri değerlendirmeye çağırıyoruz"

29.12.2014 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD yönetimi, Mısır'da tutuklu bulunan gazetecilerle ilgili derin kaygılarını Mısır hükümeti nezdinde dile getirmeye devam ettiklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, Mısır'da üç El Cezire kanalı çalışanının bir yıldır cezaevinde tutulduğunu hatırlatarak, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine, "Tutuklu gazetecilerle ilgili derin kaygılarımızı doğrudan Mısır hükümetine iletmeye devam ediyoruz" dedi.

ABD olarak dava sürecini yakından takip ettiklerini, kısa zaman içerisinde bir temyiz duruşmasının planlandığını kaydeden Rathke, "Tüm gazetecilerin tehdit ya da herhangi bir misilleme korkusu duymadan mesleklerini icra edebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Mısır hükümetine, basın özgürlüğüne saygı gösterme, sivil toplumu koruma ve hukukun üstünlüğünü destekleme çağrılarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Rathke, Mısır hükümetini, gazeteciler hakkındaki kararların düzeltilmesine yönelik eldeki tüm tedbirleri değerlendirmeye çağırdıklarını da belirtti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gazetecilerin Cezaevinde Tutulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement