Mısır'da Genç Kadın Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Genç Kadın Gazeteci Öldürüldü

Mısır'da, darbe karşıtlarının Abdulfettah es Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto ettiği gösterilerde bir kadın gazeteci güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

28.03.2014 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbe karşıtlarının düzenlediği gösteriye güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bir kadın gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal ittifak kaynaklarından aldığı bilgiye göre, başkent Kahire'nin doğu kesiminde yer alan Aynu'ş Şems bölgesinde, güvenlik güçleri, darbe karşıtlarının, savunma bakanlığından istifa eden Mareşal Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto ettiği gösterilere müdahale etti.

Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu "Masr Al-Arabia" adlı haber sitesi ve "Dustur" gazetesi adına çalışan gazeteci Meyade Eşref (22) kafasına isabet eden kurşun sebebiyle yaşamını yitirdi.

Gelişmeyi öldürülen gazeteci Eşref'in çalıştığı "Masr Al-Arabia" haber sitesi de doğruladı.

Kahire başta olmak üzere Nasr City, Hilvan, Giza, İskenderiye, Minya, El-Buheyra, Eş-Şarkıyye, Feyyum, Beni Suveyf, Suveyş, İsmailiye ve Port Said'te darbe karşıtları düzenledikleri gösterilerle Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto etti.

Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi önceki gün, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Genç Kadın Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement