Mısır'da Muhammed Mahmud Caddesinde Yaşanan Olayların 3. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Muhammed Mahmud Caddesinde Yaşanan Olayların 3. Yıl Dönümü

Mısır\'da Muhammed Mahmud Caddesinde Yaşanan Olayların 3. Yıl Dönümü

Mısır'da Muhammed Mahmud Caddesinde yaşanan olayların 3. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

19.11.2014 22:34  Güncelleme: 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Muhammed Mahmud Caddesi'nde yaşanan olayların 3. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösterilere polis müdahale etti.

Başkent Kahire'de toplanan eylemciler, kamuoyunda "Muhammed Mahmud Olayları" olarak anılan, 2011'de askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması talebiyle Muhammed Mahmud Caddesi'nde düzenlenen gösterilerde yaşanan şiddeti protesto etti.

Tahrir Meydanı yakınlarındaki caddenin girişinde toplanan göstericiler, olaylarda hayatını kaybedenlerin resimlerini taşıdı, ordu ve polis aleyhine sloganlar attı.Caddenin girişinde konuşlanan polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ederek, protestoyu bastırmaya çalıştı. Eylemciler, daha sonra ara sokaklara dağıldı.

25 kişi gözaltına alındı

Bu arada İçişleri Bakanı Yardımcısı Abdulfettah Osman tarafından yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Mahmud Cadddesi'nde düzenlenen gösterilerde trafiği aksattıkları gerekçesiyle 25 kişinin gözaltına alındığı ve savcılığa sevk edildiği belirtildi.

Mısır'da, 19 Kasım 2011'de devrik lider Hüsnü Mübarek'ten sonra yönetimi elinde bulunduran askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması için başlatılan gösteriler sırasında Muhammed Mahmud Caddesi'nde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Muhammed Mahmud Caddesinde Yaşanan Olayların 3. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement