Mısır'da Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Gösteriler

Mısır'da yapılan darbe karşıtı gösterilerde Etiyopya'nın Nil nehrinde inşa ettiği Nahda barajı projesi protesto edildi.

27.11.2015 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da yapılan darbe karşıtı gösterilerde Etiyopya'nın Nil nehrinde inşa ettiği Nahda barajı projesi protesto edildi.

Başkent Kahire'nin güneyindeki Hilvan, doğusundaki Nasr ve batısındaki Giza'da toplanarak yürüyüş yapan kalabalık protestocu gruplar Etiyopya'nın Nil üzerine inşa ettiği Nahda barajını protesto eden ifadeler içeren pankartlar taşıdı.

İskenderiye'de ise darbe karşıtları şehrin çeşitli bölgelerinde beldelerinde yürüyüşler düzenleyerek Nahda barajı ve darbeci olarak niteledikleri Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yönetimini protesto etti.

Ülkenin kuzeyindeki Buheyra ve Dekhaliye ile orta kesimindeki Beni Suveyf ve güneydeki Minye'de de gösteriler yapan darbe karşıtları, Sisi yönetimini Mısır'ın Nil üzerindeki haklarını koruma noktasında pasif davranmakla suçladı.

-Göstericilerden Türkiye'ye destek

Ayrıca ülkenin doğusundaki Şarkiyye şehrinde protesto gösterisi düzenleyen darbe karşıtı gruplar Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesini destekler ifadeler içeren pankartlar taşıyarak Rusya'nın Suriye müdahalesini protesto etti.

Etiyopya'nın Nil nehri üzerinde inşa ettiği Nahda Barajı Projesi Sorumlusu Samancav Bakali, geçtiğimiz eylül ayında barajın yarıya yakın bölümünün tamamlandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement