Mısır'da İnsan Hakları İhlalinde Gelinen Son Nokta - Son Dakika
Dünya

Mısır'da İnsan Hakları İhlalinde Gelinen Son Nokta

Mısır\'da İnsan Hakları İhlalinde Gelinen Son Nokta

Mısır İnsan Hakları Ulusal Konseyi, pazar günü yayınlanan raporunda ülkede insan hakları ihlallerinin arttığına dikkat çekti.

01.06.2015 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır İnsan Hakları Ulusal Konseyi, pazar günü yayınlanan raporunda ülkede insan hakları ihlallerinin arttığına dikkat çekti. Konsey ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinden bu yana geçen 18 aylık süre içerisinde 2 bin 600 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin yarısından fazlası Mursi taraftarı. Şiddet dalgasının kurbanları arasında aynı zamanda 700 polis ve 550 sivil yer alıyor.

Söz konusu rapor temmuz 2013 ve 2015 Ocak dönemini kapsıyor… Mursi'nin devrilmesinden Sisi'nin görevi devralmasını kapsayan süreç.

İnsan Hakları Ulusal Konseyi üyesi Yaser Abdel Aziz "İlk hak ihlali, Müslüman Kardeşler ve müttefikleri gibi terörist grupların yaptığı 'yaşam hakkı' ihlalidir. Bunun yanı sıra hukuk dışı tutuklamalar, (kanunları tanımadan) sürelerini aşan önleyici hapis cezaları ve aynı zamanda hapishane ve göz altı merkezleri içerisindeki cezalandırmalarda bu hak ihlalleri arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Temmuz 2013-Ocak 2015 dönem

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 01 Haziran 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Mısır'da İnsan Hakları İhlalinde Gelinen Son Nokta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement