Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı protesto edildi Sisi destekçileri İskenderiye'de şerbet dağıtırken, sevinç gösterileri için Tahrir Meydanı'nda toplanmaya başladı.

28.03.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın çeşitli kentlerinde, Savunma Bakanlığından istifa eden Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanı adaylığı protesto edildi.

Kahire başta olmak üzere Nasr City, Hilvan, Giza, İskenderiye, Minya, El-Buheyra, Eş-Şarkıyye, Feyyum, Beni Suveyf, Suveyş, İsmailiye ve Port Said'te darbe karşıtları düzenledikleri gösterilerle Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto etti.

Nasr City'de düzenlenen protestolarda göstericiler, "Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ödüllendirilemeyeceği aksine yargılanması gerektiği" yönünde sloganlar attı.

Kahire'nin doğusunda bulunan çeşitli semtlerde düzenlenen gösterilerde üzerinde "Rabia" işareti bulunan dövizler taşınarak, Sisi aleyhine sloganlar atıldı. Ezher Üniveristesi'nden çıkan öğrenciler tarafından düzenlenen eyleme ise polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Hilvan'da düzenlenen gösterilerde "Özgürlük ve bütün tutuklulara serbestlik" yazan dövizler taşınırken, Giza'da darbe karşıtları Sisi'nin adaylığını protesto etmek için birçok semtte yürüyüş düzenledi.

İskenderiye'nin çeşitli semtlerinde düzenlenen yürüyüş ve gösterilerde de Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı protesto edilerek, askeri yönetimin sona ermesini isteyen dövizler taşındı.

Minya'da düzenlenen gösterilerde Sisi'nin adaylığının yanı sıra darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararı da protesto edildi.

Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı El-Buheyra, Eş-Şarkıyye, Feyyum, Beni Suveyf, Suveyş, İsmailiye ve Port Said'te düzenlenen gösterilerle de protesto edildi.

İskenderiye'de Sisi'nin adaylığı şerbet dağıtarak kutlandı

Öte yandan İskenderiye'de Sisi'nin adaylığını destekleyen bir grup kentin merkezinde bulunan İbrahim Camii önünde halka şerbet dağıttı. Sisi'nin adaylığını kutlayan eylemciler, darbeyle görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan aleyhine sloganlar attı.

Sisi yanlıları kutlama için Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi önceki gün, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement