Mısır'da "Terörle Mücadele" Kanun Tasarısı Onaylandı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Terörle Mücadele" Kanun Tasarısı Onaylandı

Şiddet olaylarının tırmandığı Mısır'da "terörle mücadele" kanun tasarısı onaylandı.

02.07.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddet olaylarının tırmandığı Mısır'da "terörle mücadele" kanun tasarısı onaylandı.

Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Cezaların hızlı şekilde verilmesi ve adaletin sağlanması amacıyla terörist gruplar için caydırıcı olacak bazı önlemler alındı. Bu kapsamda terörle mücadele kanun tasarısı onaylandı" denildi.

Açıklamada, "Kanun çerçevesinde adaleti tesis etmek ve terörün finans kaynaklarını kurutmak için terör eylemlerinin faillerini caydıracak diplomatik ve yasal adımlar atılacak" ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu kanun tasarısının Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye sunulacağı belirtiliyor.

Mısır ordusu, dün sabah Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda, 17 askerin hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını ve saldırıların ardından yürütülen operasyonlarda 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıları, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti adlı örgüt üstlenmişti.

Demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, pazartesi günü başkent Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Terörle Mücadele' Kanun Tasarısı Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement