Mısır'daki Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Gösteriler

Kahire'de düzenlenen gösterilerde bir kadın, polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.

22.08.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen gösterilerde bir kadının, polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi kaynaklarından ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre,  Kahire'nin doğusundaki Ayn Şems semtinde ülkedeki elektrik kesintilerinin yanı sıra, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen göstericilere polis müdahale etti.

Göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfeklerin yanı sıra gerçek mermilerin de kullanıldığı ileri sürülen polis müdahalesi sırasında, Zeyneb Mahmud Nur Abdullah isimli bir kadın, pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Müdahale nedeniyle yaralananların olduğu, çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Resmi makamlardan olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Darbe karşıtı ittifakın çağrısı üzerine ülkedeki elektrik kesintileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için başkent Kahire ile Giza, Şarkiyye, Dekahliye, Garbiyye, Feyyum, Beni Suveyf, Minya, Suveyş, İskenderiye, Kefr eş-Şeyh, Menufiye, Asyut, Sevhac, İsmailiye ve Kuzey Sina'da insan zincirleri oluşturuldu, gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.

Darbe karşıtı "Ulusal İttifak", ülkede yaşanan elektrik krizini protesto etmek ve 30 Ağustos gösterilerinin yıl dönümü için Mısır halkını sokağa çıkmaya çağırmıştı.

Mısır'da yaz mevsiminin başından bu yana özellikle gelir seviyesi düşük halkın yaşadığı bölgelerde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement