Mısır'daki İdam Kararlarına Niksar'da Tepki Eylemi - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki İdam Kararlarına Niksar'da Tepki Eylemi

Mısır\'daki İdam Kararlarına Niksar\'da Tepki Eylemi

Tokat’ın Niksar ilçesinde bazı sivil toplum örgütleri, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

12.04.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde bazı sivil toplum örgütleri, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

Niksar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet-Sen Niksar Temsilciliği, İHH Gönüllüleri, Niksar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, NİMMDER ve Memur-sen ilçe temsilciğinin organizasyonuyla protesto eylemi yapıldı.

Yapılan protesto eyleminde basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Niksar Temcisi Hacı Özdemir, Mısır'da 20 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararının bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Özdemir, "Bu kararı veren mahkemenin geçtiğimiz 3 Temmuz'da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Aynı askeri cunta 14 Ağustos 2014 Çarşamba günü Adeviyye Meydanı'ndan 3 bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının 529 kişi hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır.

Mısır'da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır. 529 kişi ile ilgili verilen idam kararı bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef alan bir karardır. Alınan bu kararın Mısır'ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir. İşgalci İsrail'e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananın İsrail olduğu aşikardır" dedi.

Sloganların atıldığı ve dövizlerin taşındığı eylem basın açıklamasının ardından yapılan dua ile sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mısır'daki İdam Kararlarına Niksar'da Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement