Mısır'daki İdam Kararlarına Soma'dan da Tepki Yağdı - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdam Kararlarına Soma'dan da Tepki Yağdı

Mısır\'daki İdam Kararlarına Soma\'dan da Tepki Yağdı

Manisa'nın Soma ilçesinde STK'lar, siyasi partiler, dernekler ve vatandaşlar tek yürek olarak Mısır'da alınan 1199 idam kararına lanet yağdırdı.

11.04.2014 23:33  Güncelleme: 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, dernekler ve vatandaşlar tek yürek olarak Mısır'da alınan 1199 idam kararına lanet yağdırdı. Sivil Toplum kuruluşları yaptıkları ortak açıklamada, "Bugün burada, Hz. Yusuf'un ülkesi Mısır da firavunların, 1199 Yusuf'u dar ağacında asmak için aldığı karara dur demek için buradayız" ifadelerine yer verdi.

Sivil toplum kuruşları adına açıklamayı okuyan Memur Sen İlçe Temsilcisi Ahmet Açar, "Müslümanlar, Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi, Müslümanlar da birbirlerine yardıma koşmalıdır!"hadis-i şerifin de buyurulduğu gibi Mısır'daki kardeşlerimizin kanayan yarasına merhem olmak için buradayız. Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 1199 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 1199 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 1199 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız. Bir gün mazlumun dini ırkı mezhebi ne olursa olsun ona sahip çıkıldığı: zaliminde karşında durulduğu bir dünya özlemi çektiğimiz için buradayız" dedi.

"Mısır'ın ihtiyacı olan daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla huzurdur" diyen Açar açıklamasında şunları söyledi:

"Mısır meydanlarına idam sehpaları kurulmamalı, insanların hayatları karartılmamalıdır. Mısır meydanlarına darağacı yerine sandık konulmalı, halkının iradesi doğrultusunda Mısır yönetilmelidir. Mısır'da darbe ve vesayete son verilerek Mısır halkının iradesi ve tercihi esas alınmalıdır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan darbeler, antidemokratik yönetimler ve hukuksuzluklar Türkiye'deki demokrasinin önemini bir kez daha gösterdi. Memur-Sen olarak, 21. yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Memur-Sen olarak, bir kez daha darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, darbe ve başka kılıklara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bizim için Mısır'daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi'dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır'da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır'da insanlık öldürülüyor. Uyan dünya. Diren insanlık. Mısır'da insanlık asılıyor. Artık yeter de ve seyretme. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için özgürlük meşalenle darağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver DİYORUZ. Bizler, Soma Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Türkiye ve uluslar arası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasi mahkümların serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu vesileyle, 21'inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdam Kararlarına Soma'dan da Tepki Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement