Mısır'daki Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Saldırılar

Filistin İçişleri Bakanlığı, Kuzey Sina ilindeki saldırılarla Filistinlilerin ilgisi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı Bakanlık sözcüsü el Bezem: " Medyada saldırılarla ilgileri olduğu gerekçesiyle yayınlanan isimlerin bazıları, Filistin nüfusuna kayıtlı bile değil. Bazıları ise İsrail'in Gazze'ye.

30.10.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır'ın Kuzey Sina ilindeki saldırılarla bazı Filistinlilerin ilgisi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezem yaptığı yazılı açıklamada, Mısır basınında yer alan "24 Ekim'de Kuzey Sina'da güvenlik noktalarına düzenlenen saldırılarla bazı Filistinlilerin ilgisi olduğu" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bezem, "Medyada saldırılarla ilgileri olduğu gerekçesiyle yayınlanan isimlerin bazıları, Filistin nüfusuna kayıtlı bile değil. Bazıları ise İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında şehit olanların isimleri. İddialarda geçen Muhammed Ebu Şemmale ve Raid el-Attar, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında şehit olmuştu" ifadelerini kullandı.

Bazı isimlerin ise Batı Şeria nüfusuna kayıtlı olduğunu ama bu kişilerin daha önce hiç Gazze'ye girmediğini belirten Bezem, Mısır medyasına, Gazze karşıtı kışkırtma propagandasına son verme ve dürüst olma çağrısında bulundu.

Kuzey Sina'da 24 Ekim'de iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör sorununu kökünden çözmek için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ikinci bir uyarıya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement