Mısır'daki Tekne Kazası - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Tekne Kazası

Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarında batan göçmen teknesinin sahibi ve mürettebatının gözaltına alındığı belirtildi.

28.09.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarında batan göçmen teknesinin sahibi ve mürettebatının gözaltına alındığı belirtildi.

Mısır resmi haber ajansına (MENA) açıklama yapan Buhayra şehri Emniyet Müdürü Alaaddin Şevki, "Batan teknenin dün denizden sahil güvenlik ekipleri tarafından çıkartılmasının ardından, teknenin adının 'Allah'ın izniyle rızık' olduğu belirlenmiştir. Teknenin sahibi Dumyat şehrinde ikamet eden Ali A., mürettebat ve olaya karıştığı belirlenen göçmenleri tekneye getiren insan tacirleri gözaltına alındı." dedi.

Kefr Eş-Şeyh'ten Akdeniz'e açılan göçmen teknesi 21 Eylül Çarşamba günü Buhayra açıklarında batmış, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda 164 kaçağın kurtarıldığı, 204'ünün hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Mısır makamları batan teknede bulunan kişi sayısı hakkında 300 ve 600 olmak üzere iki farklı açıklama yaparken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ise bu sayının 450 olduğunu öngördüklerini açıklamıştı.

İçinde Sudan, Eritre, Somali ve Mısır uyruklu kişilerin bulunduğu belirtilen tekne dün su yüzeyine çıkarılmıştı.

Şu ana kadar kurtarılan ve cesedine ulaşılan toplam göçmen sayısından yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre, teknede en az 368 kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Tekne Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement