Mısır'daki Yargılamalar - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Yargılamalar

Mısır'da, "Kirdase olayları" olarak bilinen davada idam istemiyle yargılanan sanıklardan birinin dosyasının, "görüş alınması" amacıyla devlet müftülüğüne gönderildiği bildirildi.

13.10.2015 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, "Kirdase olayları" olarak bilinen davada idam istemiyle yargılanan sanıklardan birinin dosyasının, "görüş alınması" amacıyla devlet müftülüğüne gönderildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, başkent Kahire'nin batısındaki bir polis merkezine yapılan baskın hakkında yürütülen ve kamuoyunda "Kirdase olayları" olarak bilinen davada yeniden yargılaması devam eden sanıklardan Amr Salah el-Fizani'nin dosyasının "görüş alınması" amacıyla müftülüğe gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın karar duruşması için ise 9 Kasım tarihini belirledi.

Giza Ceza Mahkemesi mart ayında da söz konusu davada idamla yargılanan 6 sanığın daha dosyasının müftülüğe gönderilmesine karar vermişti. Temyiz Mahkemesi ise dün 6 sanık için yapılan itiraz başvurusunu kabul etmişti.

Söz konusu davada hakkında gıyaben idam cezası verilen 7'nci sanık olan Fizani'nin, yakalanmasının ardından yeniden yargılanma süreci devam ediyor.

Mısır yasalarına göre hakkında gıyaben hüküm verilen kişinin teslim olması yahut yakalanması durumunda yeniden yargılanması gerekiyor. İdam dosyaları da nihai karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor ve mahkeme kararını veriyor.

Mısır'da 14 Ağustos 2013'te Giza'nın Kirdase semtinde bulunan polis merkezine düzenlenen saldırı ve çok sayıda polis memurunun hayatını kaybetmesine neden olan olaylar, kamuoyunda "Kirdase olayları" olarak adlandırılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Yargılamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement