Mısır Darbesinin 2. Yılı - Son Dakika
Güncel

Mısır Darbesinin 2. Yılı

Mısır Darbesinin 2. Yılı

Rabia Mısır Dayanışma Derneği, Mısır darbesinin 2. yılında Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi yaptı.

03.07.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rabia Mısır Dayanışma Derneği, Mısır darbesinin 2. yılında Saraçhane Parkı'nda protesto eylemi yaptı.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, Saraçhane Parkı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Mursi'ye, insan hakları savunucuları, uluslararası kurumlar ve sivil toplum kuruluşları dahil herkesin ulaşmak istediğini ama ulaşamadığını anlattı.

Sönmez, "Sonra bir dizi hukuk ihlalleri başladı. Mursi ile beraber arkasından katliamlar başladı. Mursi'nin adil bir yargılama, bir söz söyleme şansı olmadan gözaltına alındığını ve yargılanmaya başlandığını gördük. Arkasından, Rabia ve Ramses meydanlarında katliamlar başladı ve bugüne kadar da sayısız ihlalle karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

İhvan liderlerinin öldürüldüğünü ifade eden Sönmez, var olan yönetimin, darbe karşıtı olan, topluma cesaret verip, onları motive edebilecek tüm lider kadrosundan kurtulmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Bunu da çok rahat yapıyor çünkü, güvendiği İsrail var, Batı var. Batı, en önemli değer diye sunduğu demokrasiyi Mısır'da gömdü. Birileri için insan hakları, demokrasi, özgürlük bir anlam ifade edebilirdi ama Müslümanlar söz konusuysa, seçilerek de gelmiş olsa maalesef Batı tarafından meşru görülmedi."

Bir grup Mısırlının darbeyi canlandırdığı gösterinin ardından, topluca iftar yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Darbesinin 2. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement