Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Londra'da - Son Dakika
Güncel

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Londra'da

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesi ile İngiltere arasındaki dış politika ve güvenlik konuları ile ikili ilişkileri görüşmek üzere Londra'da temaslarda bulunuyor.

28.10.2014 11:44  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesi ile İngiltere arasındaki dış politika ve güvenlik konuları ile ikili ilişkileri görüşmek üzere Londra'da temaslarda bulunuyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile bir araya gelen Şükri, Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood'un ev sahipliğindeki yemeğe katıldı. Şükri'nin, Mısır-İngiltere İş Konseyi toplantısına katılması ve bazı İngiliz parlamenterlerle de görüşmesi bekleniyor.

İngiltere'ye ilk kez resmi ziyarette bulunan Şükri ile görüşmesinin ardından açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, ülkesi ile Mısır'ın terörle mücadele ve bölgenin istikrarını desteklemede ortak amaçları olduğunu söyledi.

Libya'da siyasi bir anlaşma sağlanması ve Ortadoğu barış sürecine destek gibi konulardaki ortak amaçları görüştüklerini dile getiren Hammond, "IŞİD'i mağlup etmeyi de içeren terörle mücadelede yakın işbirliği yapmak konusunda mutabık kaldık" dedi.

İngiltere'nin, Mısır halkının siyasi değişim isteğini desteklemeye devam edeceğini kaydeden İngiliz Bakan, Mısır halkının haklarını koruyacak yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu da görüşmede ele aldıklarını belirtti. Philip Hammond, "Bakan Şükri Mısır'da ülkenin demokrasi yol haritası için önemli olacak yasal seçimlerin yapılacağının güvencesini verdi" ifadesini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Londra'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement