Mısır'ın, Bmgk'dan Uluslararası Koalisyon Talebi - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın, Bmgk'dan Uluslararası Koalisyon Talebi

Tunus'un, Mısır'ın Libya'daki IŞİD hedeflerinin vurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) uluslararası koalisyon oluşturulması talebini "anlayışla karşıladığı" bildirildi.

17.02.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'un, Mısır'ın Libya'daki IŞİD hedeflerinin vurulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) uluslararası koalisyon oluşturulması talebini "anlayışla karşıladığı" bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhtar eş-Şevaşi, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tunus, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Libya'daki IŞİD hedeflerinin vurulması için BMGK'dan uluslararası koalisyon oluşturulması yönündeki talebini anlayışla karşılıyor" dedi.

BM'den çıkacak her türlü karara uyacaklarını ifade eden Şevaşi, şunları kaydetti:

"Tunus, prensip olarak uzlaşı çerçevesinde Libya'daki krizde siyasi çözüme ulaşılması için Libyalı taraflar arasında Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un aracılığıyla BM'nin de arabuluculuk yaptığı diyaloğu desteklemeye devam edecek. Bunun yanı sıra Tunus, Libya'daki taraflar arasında varılması beklenen diyaloğu başarıya ulaştırmak için uygun şartların oluşturulması amacıyla komşu ülkelerle iletişimini de sürdürecek."

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi 11 Şubat'ta devlet televizyonunda katıldığı bir programda, Libya'daki duruma değinerek, çözümün "Libya'nın iç işlerine karışmamak ve çatışan herhangi bir grupla koalisyon kurmamakta saklı" olduğunu belirterek, " Cezayir, Çad ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu uluslararası bir koalisyon düşünüyoruz. Yine de çözüm Libya'nın kendisindedir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Abdulfettah es-Sisi, bugün yaptığı açıklamada, BMGK'dan "Libya'daki IŞİD hedeflerinin vurulması için" uluslararası koalisyon oluşturulmasını istediklerini ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın, Bmgk'dan Uluslararası Koalisyon Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement