Mısır'ın İki Adasını Suudi Arabistan'a Bırakması - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın İki Adasını Suudi Arabistan'a Bırakması

Mısır'ın, Kızıldeniz'deki iki adasını Suudi Arabistan'a verme kararına tepki amacıyla ülkede sosyal medyada kampanyalar başlatıldı.

23.04.2016 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın, Kızıldeniz'deki iki adasını Suudi Arabistan'a verme kararına tepki amacıyla ülkede sosyal medyada kampanyalar başlatıldı.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesine tepki gösteren bazı siyasi parti ve platform üyeleri, "Toprağım" ve "Mısır satılık değil" başlığıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kampanyalar düzenledi.

"Toprağım" kampanyasını düzenleyenler, ilk 48 saat içinde 10 bin kişi tarafından beğenilen sayfanın bağımsız bir halk kampanyası olduğunu belirterek, adalardan feragat edilmesine karşı çıkanlara destek çağrısı yaptı.

Hükümete güvenoyu vermeyen sol eğilimli muhalif milletvekili Heysem el-Hariri de "Toprağım" başlıklı imza kampanyasına imza attı.

AA muhabirine konuşan Hariri, Mısırlıların imza kampanyasına katılmasının, toprakların satılması ya da ulusal egemenliğin hiçe sayılmasına karşı durma açısından önemli olduğuna işaret etti.

Facebook'taki "Mısır satılık değil" başlıklı diğer kampanyaya ise eski cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi de destek verdi. Kampanyayı düzenleyenlerin açıklamasında, hedefin "Yok hükmündeki anlaşmanın geçersiz kılınması olduğu" belirtildi.

Eski cumhurbaşkanı adayı Hamdin Sabbahi, 19 Nisan Salı günü, Sanafir ve Tiran adalarının Suudi Arabistan'a bırakılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Başbakan Şerif İsmail aleyhine dava açmıştı.

Mısır, Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Anlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın İki Adasını Suudi Arabistan'a Bırakması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement