Mısır'ın İsrail ile Gazze Arasındaki Ateşkes Girişimi - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın İsrail ile Gazze Arasındaki Ateşkes Girişimi

BAE, Mısır'ın ateşkes girişimini desteklediğini açıkladı.

24.07.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze'ye yapılan saldırıların sonra ermesi için Mısır'ın ateşkes çabalarını desteklediğini belirtti.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla görüşerek, Mısır'ın ateşkes çabalarını desteklediklerini yineledi.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlatmasının ardından bir hafta süren saldırıların akabinde Mısır, "İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması" için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu ilan etmişti.

Mısır'ın çağrısının ardından İsrail'de Başbakan Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesi, dün ateşkes girişimini kabul ettiği duyurmuştu. Ancak sabah saatlerinde ateşkes önerisini kabul ettiğini açıklayan İsrail, öğleden sonra Hamas'ın füze atmaya devam ettiğini ileri sürerek, askeri operasyonların yeniden başlatıldığını bildirmişti. - Abu Dabi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın İsrail ile Gazze Arasındaki Ateşkes Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement