Mısır Konsolosluğu Önünde İdam Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır Konsolosluğu Önünde İdam Cezaları Protesto Edildi

Mısır Konsolosluğu Önünde İdam Cezaları Protesto Edildi

I Kerim okunmasının ardından grup adına basın açıklaması okundu.

17.05.2015 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

I Kerim okunmasının ardından grup adına basın açıklaması okundu. Açıklamada, "Kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda, 'biz bunları kabullenemiyoruz' haykırışı içerisindeyiz. Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızın sahici olmasıdır. Sahtekar sözlere insanlarımızın ihtiyacı yoktur" denildi.

"MISIR'DA OLUP BİTENİN BAŞ MÜSEBBİBİYİZ"

Kalabalığa seslenen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Bütün bu kınadığımız, nefret ettiğimiz hadiseler, elim vakalar bugünkü Başbakanın, Dışişleri Bakanı olduğu zamanda gerçekleşti. Biz bugün bu ülkeyi idare eden arkadaşların adına üzülüyoruz. 13 yıldır dış politikada değil bir miktar, zerre kadar bir müsbet adım atamadılar. Biz bugün ülke olarak Mısır'da olup biten hadiselerin aslında baş müsebbibiyiz. Mısır'da eylemler yapılırken Türkiye'yi idare edenler, 'Direnin, biz direndik kazandık, siz de direnin dediler' biz ise, 'Hayır yanlış yapıyorsunuz, İhvan-ı yanlış yönlendiriyorsunuz' dedik. Onlar, 'Biz direndik, kazandık' derken bunun farkında değildi. Kendileri Türkiye'de direnirken arkalarında Amerika vardı. Mısır'da ise Sisi'nin arkasında Amerika vardı. Ufuksuz, vizyonsuz, izansız yöneticiler Türkiye'yi yönetti ve Mısır'ı bu hale getirdi" dedi.

"MISIR'DA YANILDINIZ"

"Baş müsebbibi bunlar. Maalesef vicdanındakini gerçekleştiremedin" diyen Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Bir oyuna bir kumpasa geldin. Ey bugünün yazarları çizerleri, aklınızı başınıza alın. Özellikle Ak Parti'ye destek olma durumunda kendini hisseden yazarlar, çizerler, kanaat önderleri, sarıklılar, hacılar, hocalar kendinize gelin. Siz bu milletin başını duvarlara vurdurdunuz. Ergenekon'da yanıldınız, Balyoz'da yanıldınız, Suriye politikasında yanıldınız, 'Arap Baharı' politikasında yanıldınız. Mısır'da yanıldınız. Libya'da yanıldınız. Başka konularda yanıldınız ve yanılacaksınız. Yol yakınken dönün, kendinize gelin. Bugün seçim kampanyalarında, Mısır'ın meselelerinin çözümünü de, Türkiye'nin meselelerinin çözümünü de başkanlık sisteminin de arayan Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle haykırıyor ve diyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanımız, meydanlara düştünüz ve meydanlarda 400 milletvekili istiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız emin olunuz, biz size 7 Haziran akşamı 550 milletvekili vereceğiz. ve Türkiye'nin tamamının Cumhurbaşkanı olduğunuzu size hatırlatacağız. Bugün Türkiye kuşatılmaktadır. Türkiye'nin Avrupa birliği ile arası bozuk, Türki Cumhuriyetlerle arası bozuk, İslam ülkeleri ile arası bozuk, NATO ülkeleri ile arası bozuk. Bütün bunlar bugünkü Başbakanın, Dışişleri Bakanı olduğu zaman gerçekleşti. Stratejik derinlikli adamın sığ sularda Türkiye'yi boğduğu bir dönemde gerçekleşti" Polis konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi alırken eylem olaysız sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır Konsolosluğu Önünde İdam Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement