Mısır Parlamentosu'nda Üç Yıl Sonra İlk Oturum - Son Dakika
Dünya

Mısır Parlamentosu'nda Üç Yıl Sonra İlk Oturum

Mısır Parlamentosu\'nda Üç Yıl Sonra İlk Oturum

Mısır Parlamentosu, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 2013 yılından bu yana dün ilk kez toplandı.

11.01.2016 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Parlamentosu, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 2013 yılından bu yana dün ilk kez toplandı.

Parlamento, sokak olaylarının yaşandığı 2011 ve 2012 yıllarında iki kez feshedilmiş ardından Mursi hükümeti devrilip yönetime Abdülfettah el-Sisi geçmişti. Ülkede parlamenter sistem o dönemden beri işlemezken 568 sandalyeli parlamentonun üyeleri geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarındaki seçimlerde yenilendi.

Yeni vekillerin önünde uzun geçiş sürecinden sonra yüklü bir gündem var: "Şimdi öncelikli olarak yatırımları çekecek bir mekanizma bulmamız ve kamu bütçesindeki açığı azaltmamız gerekiyor. Ayrıca 2014 Anayasası ile uyumlu kanunları çıkarmalıyız."

"Sosyal adalet sağlanmazsa ülkede gelişme olmaz. Özellikle de 50 milyona yakın Mısırlı'nın yoksulluk içinde yaşadığını ve son 30 yılda haklarını alamadıklarını düşünürsek. Bu yüzden önceliğimiz sosyal adaletin temini."

Yedi saat süren ilk günkü oturumda yeni vekiller yemin etti. Aynı zamanda Parlame

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 11 Ocak 2016

İzlenme oranı:

Oylar Açıklaması

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Mısır Parlamentosu'nda Üç Yıl Sonra İlk Oturum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement