Mısır ve Suriye İçin Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Mısır ve Suriye İçin Kan Bağışı Kampanyası

Mısır ve Suriye İçin Kan Bağışı Kampanyası

Sağlık Gönüllüleri Platformu, Kızılay ile Mısır ve Suriye'deki olaylarda yaralananlar için Ümraniye'de kan bağışı kampanyası başlattı Ellerinde Mısır ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, kan bağışı yaparken "Rabia" selamı verdi

31.08.2013 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Gönüllüleri Platformu, Kızılay ile Mısır ve Suriye'deki olaylarda yaralanlar için Ümraniye'de kan bağışı kampanyası başlattı.

Ellerinde Mısır ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, kampanya çerçevesinde Ümraniye Meydanı'nda bulunan Kızılay çadırlarında çeşitli kontrollerden geçtikten sonra kan bağışında bulundu. Bazı vatandaşların kan verme işlemi sırasında "Rabia" selamı vermesi dikkati çekti.

Kampanyaya ilişkin basın açıklamasını okuyan Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Samastı, Suriye ve Mısır'da yaşanan olayların tüm dünyayı bir utanç çemberine aldığını söyledi.

Samastı, yaşanan katliamlara ancak insan olanın sessiz kalamayacağına dikkati çekerek, "Akıtılan her bir insanın kanı tüm insanlığın kanı, çiğnenen her bir insanın onuru tüm insanlığın onurudur. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş, bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının 5 dile çevrilerek, dünyada faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara gönderileceği belirtildi.

Vatandaşların saat 21.00'a kadar Kızılay çadırında kan bağışında bulunabileceği bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır ve Suriye İçin Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement