Mısırlı Gazeteciler İçişleri Bakanının İstifasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Mısırlı Gazeteciler İçişleri Bakanının İstifasını İstiyor

Mısır Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar istifa edene kadar sendika binasında eylem yapma kararı aldıklarını duyurdu.

02.05.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar istifa edene kadar sendika binasında eylem yapma kararı aldıklarını duyurdu.

Gazeteci Muhammed Abdulkuddus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazeteciler Sendikası, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar istifa edene ve dün akşam sendika binasına girip gazetecileri gözaltına alan güvenlik güçleri cezalandırılana kadar eylem yapma kararı aldı." dedi.

Abdulkuddus, sendikanın, genel kuruluna gazetecilerin maruz kaldığı haksızlıklar karşısında edinilecek tutumları belirlemek üzere acil toplantı çağrısı yaptığını söyledi.

Gazeteciler Sendikası da yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin binaya girip gazetecileri gözaltına alarak sergilediği "düşmanca tavrın", tüm siyasi, milli ve uluslararası geleneklere aykırı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "İşlenen bu ayıp, sendikanın kuşatılması ve içerisine girilmesi için talimat veren İçişleri Bakanı istifa etmeden temizlenmez. Bu, başsavcılıktan birinin bilgisi olmadan sendika binasının teftiş edilmesini yasaklayan kanun maddesine de aykırıdır." denildi.

Sivil polisler, dün akşam Gazeteciler Sendikası'na girerek tutuklu gazeteciler için oturma eylemi yapan iki gazeteciyi gözaltına almıştı.

Mısır'da Gazeteciler Sendikası'na üye olmanın şartları oldukça zor. Sendikaya üye olabilen gazeteciler devlet resmi gazetecisi statüsü kazanıyor. Mısır Gazeteciler Sendikası diğer sendikalarda olduğu gibi üyelerinden aidat almıyor tam tersine üye gazetecilere çalıştığı kurumu dikkate almaksızın asgari ücretten maaş veriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısırlı Gazeteciler İçişleri Bakanının İstifasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement