Mısırlı Muhaliflerden "Vatanı Kurtarın" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Mısırlı Muhaliflerden "Vatanı Kurtarın" Çağrısı

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek rejiminin yıkıldığı 25 Ocak devriminin yıl dönümüne az bir süre kala yurt dışındaki Mısırlı muhalifler, halka vatanı kurtarma çağrısı yaptı.

19.11.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek rejiminin yıkıldığı 25 Ocak devriminin yıl dönümüne az bir süre kala yurt dışındaki Mısırlı muhalifler, halka vatanı kurtarma çağrısı yaptı.

Eski cumhurbaşkanı adayı Eymen Nur ile eski Uluslararası İşbirliği Bakanı Amr Derrac'ın da aralarında bulunduğu siyasetçi ve akademisyenlerden oluşan 9 Mısırlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Devrim ve değişim ayına az bir zaman kala, tüm Mısır halkını, devrim gençlerini, değişim isteyenleri, diktatörlük, baskı ve yolsuzluğa karşı çıkanları vatanı kurtarmak için işbirliği yapmaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Ekonominin çöktüğüne, fiyatlarda artış yaşandığına, üretim kapasitesinin düştüğüne, bütçe açığının ve işsizliğin arttığına işaret edilen açıklamada, "ulusal güvenliğin uluslararası ihlallere maruz kaldığı, Nil suları ile Akdeniz doğal gazının heder edildiği ve gelecek nesillerin bu kaynakları kullanma haklarının ellerinden alındığı" belirtildi.

Açıklamada, askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 bin tutuklunun, haksız cezalara ya da idam cezasına çarptırılmasının söz konusu olduğuna işaret edildi.

Mısır'da demokratik yollarla iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden alınmasından bu yana, ülkede yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması için pek çok girişimde bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısırlı Muhaliflerden 'Vatanı Kurtarın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement