Misyonerlik Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Misyonerlik Suçlaması

Misyonerlik Suçlaması

Türkiye'deki Hıristiyanlar, Bundan 6 Yıl Öncesine Kadar Önce Sadece Marjinal Birkaç İslami Örgütün Propagandasına Hedef Oluyordu. Şimdi Misyonerlikte ve Saldırılarda Neler Değişti?

19.04.2007 04:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye’deki Hıristiyanlar, bundan 6 yıl öncesine kadar önce sadece marjinal birkaç İslami örgütün propagandasına hedef oluyordu.

Ne olduğu tam belli olmayan din eksenli "misyonerlik" suçlamasıyla... Ancak 2001 Nisanı’nda Bülent Ecevit döneminde Milli Güvenlik Kurulu gündemine girince, ’misyonerlik tehlikesi’ bir anda geniş kitlelere yayıldı. ’Ulusalcılar’dan İslamcı çevrelere, herkes misyonerlerin ülkede gün be gün çok sayıda Müslüman’ı Hıristiyan yapıp bölücü faaliyetler yürüttüğünü iddia etmeye başladı. Bazı komplo teorisyenlerine göre Ulusalcı yazar Necip Hablemitoğlu’nun 2002’de öldürülmesinin arkasında bile misyonerler vardı. Gizli kameraya alınan Hıristiyan ayini görüntüleriyle, gazetelerde çıkan provokatif makalelerle, konu sürekli kaşındı. Ve sonunda tahrik, etkisini gösterdi. Ülkede yaşayan Hıristiyanlara karşı keskin bir önyargı oluştuğu gibi, iş kriminal safhaya kadar ulaştı. Öyle ki, bazı kiliselere yapılan ufak saldırıların yanında, geçen yılın Şubat ayında Trabzon’da Katolik Kilisesi Rahibi Adrea Santoro’yu vuran 16 yaşındaki çocuğun annesi, oğlu cezaevine girerken kameralara bakıp "Allah için yatacak" diyordu. İş, dün Malatya’da yaşanan katliama kadar uzandı.

RAHŞAN HANIM DA SÖYLEDİ Rahşan Ecevit, Aralık 2005’te, yabancıların toprak alımıyla birlikte misyonerlik faaliyetlerinin de yoğunlaştığını ifade etmiş, "Türkiye’yi bölmenin bir yolu da vatandaşların dinlerini değiştirmelerini teşvik etmekten geçer" demişti. Ecevit’in bu açıklamayı yapmasından iki hafta öne tarihçi İlber Ortaylı, Prof. Hasan Ünsal, DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tan ve Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri konusundaki araştırmalarıyla tanınan yazar Aytunç Altındal ile Ankara Oran Sitesi’ndeki evlerinde bir araya geldiği kamuoyuna yansımıştı. Rahşan Ecevit, yabancılara toprak satışı ve buna bağlı olarak misyonerlikle ilgili tepkisini Haziran 2006’da yaptığı açıklamayla da ortaya koymuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli de, 2005 Ocak ayında Adana’daki mitingte bu konuya dikkat çekmişti. Bahçeli, 31 Ocak 2002’de de, "Yine, misyonerlik faaliyetlerinde gözle görülür bir artış olduğu, Pontusçuluğun hortlatılmak istendiği bir dönemde gelişmeleri çok yönlü değerlendirme zorunluluğu vardır" açıklamasında bulunmuştu. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Trabzon’da Santoro cinayetinden sonra, "Misyonerliğin arkasına baktığınız zaman CIA desteğiyle çalışan kişilerdir" demişti.

HAİN OYUNLAR HALKA YANSITILMIYOR Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise, ESAM’ın düzenlediği "Misyonerlik" konulu konferansta, Diyanet yetkililerinden, Malatya’da 32, Eskişehir’de de 34 "apartman kilise"nin tespit edildiğini öğrendiğini belirterek, "Türkiye üzerinde oynanan haince oyunlar halka yeterince yansıtılmıyor" diye konuşmuştu.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ise Temmuz 2006’da Malatya’daki konuşmasında, Türkiye’de 3.5 yılda 40 bin kilise ev açıldığını iddia ederek, "Türkiye’de bu kadar Hıristiyan yoktur. Buradaki amaç çocukları Hıristiyan yapmaktır" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Misyonerlik Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement