MİT'in Başına Selami Altınok mu Gelecek? - Son Dakika
Güncel

MİT'in Başına Selami Altınok mu Gelecek?

Kulislerde, Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adayı olmasıyla birlikte boşalan MİT Müsteşarlığı'na Vali iken Emniyet Müdürü olan Selami Altınok'un geleceği konuşuluyor.

24.02.2015 07:55  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adayı olmasıyla birlikte boşalan MİT Müsteşarlığı'na sürpriz bir ismin gelebileceği konuşuluyor. MİT Müsteşarlığı koltuğu için konuşulan isim ise Aksaray Valisi iken, 17 Aralık'dan sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Vali Selami Altınok.

HENÜZ ATAMA YAPILMADI

MİT Müsteşarıyken siyasete atılmak için görevinden istifa eden Hakan Fidan'dan boşalan koltuğa henüz atama yapılmadı. Başkentte en çok konuşulan konulardan birisi MİT Müsteşarlığına kimin atanacağı.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Bugüne kadar teşkilatta asker kökenli olmayan 5 isim başkan olarak görev yaparken, bu sivil isimlerin büyükelçi, siyasal bilgiler fakültesi mezunu olmaları dikkat çekiyor. Resmi olarak 1941-1965 arası MEH, 1965'den günümüze kadar da MİT ismi ile faaliyet gösteren teşkilatta ise bugüne kadar bir emniyet müdürü görev almadı. Müsteşarlığa vekâlet eden İsmail Hakkı Musa, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'yla birlikte bu önemli görev için sürpriz bir isim daha konuşuluyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Vali Selami Altınok da MİT Müsteşarlığı için öne çıkıyor.

MİT TARİHİNDE BİR İLK

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığına gelmesi durumunda tarihinde ilk kez bir Vali istihbaratın en tepesine geçmiş olacak. Ancak Altınok'un mülkiyeli olması dikkate alındığında 5. mülkiyeli olarak istihbarat başkanı olacak. Vali Altınok, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra çeşitli ilçe ve illerde kaymakamlık ve valilik görevlerinde bulundu. Altınok her ne kadar Vali ve şu anki görevi olan Emniyet Müdürü olsa da bir mülkiyeli olarak tanınıyor. MİT tarihinde ilk sivil başkan (müsteşar) olan Ahmet Celalettin Karasapan ve sonraki müsteşarlar Sönmez Köksal, Şenkal Atasagun ve Emre Taner de mülkiyeliydi.

74 YILDA 23 BAŞKAN GÖREV YAPTI

MİT 1941 yılından 1965 yılına kadar Milli Emniyet Hizmetleri (MEH) olarak faaliyetlerini sürdürdü. Bu süre içinde 10 isim bu kuruma başkanlık yaptı. 1965'den sonra günümüze kadar ise 13 müsteşar teşkilatın en tepesinde görev yaptı. (Yeni Şafak)

MİT\'in Başına Selami Altınok mu Gelecek?
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT'in Başına Selami Altınok mu Gelecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • menduh: Abi bundan 2 yıl önce muhalifsen iktidarı beğenmiyorsan, sevmiyorsan ergenekoncu yaftası yiyordun. Şimdi yine muhalifsen eleştiriyorsan sevmiyorsan ya parelelcisin, ya yahudisin, ya sözcü gazetesi okuyorsun. Şimdi ben Bakara Suresi ile makara yapanları eleştirince yahudi parelelcimiyim?Dolarları ayakkabı kutularına doldurup kardolaplarına zulalayanları görüp eleştirince parelelcimiyim yahudimiyim?Asgari ücretin 900 tl olduğu memlekette 700 bin tl hediye saat alan adamı hayırdır neyin hediyesi deyince yahudi veya parelelcimiyim?Yağlı işleri kendi yandaş işadamlarına havuzculara veren hükümeti eleştirince yahudi parelelcimiyim?Kesinlikle değilim. Ben imanı püri pak Türk oğlu Müslümanım. Bize bunları diyenler kula kul olmuş zavallılardır. Alayıda münafıktır. . . 13 9 Yanıtla
  • kamuran şenol: selamami bey bu görevide liyakatıyla yapar hayırlı olsun şimdiden 8 13 Yanıtla
  • FATİH TORUNU: SENDE Bİ OTOBÜS YAKTIR SONRA SUÇLULUARI BUL GÜZEL OYUN. SONRA ALEMDAR DİYE KAHRAMANLIK YAP 12 6 Yanıtla
  • Gerçekler acı: En kritik yerlere en sadık kuklalar lazım. 12 2 Yanıtla
  • Turan: Yakışır Selami ALTINOK'a. Yerine de Diyarbakır Emniyet müdürü Halis böğürcü yakışır. 7 5 Yanıtla
  • Arabacı: Kim gelirse gelsin. sonuç hep aynı 2 kere 2 eşittir dört elde var Ayten 9 1 Yanıtla
  • KÜRŞAD: Mit e gidince Mit içinde ' hiç ilgilenmediğim bir kurum tanımaya çalışacağım ' diyecek mi acaba :)) 10 0 Yanıtla
  • koruma zırhı koltukları revaçta: Hırsızlık belgelerini yok ederek; Emniyetteki anadolu evlatlarına zulmü layığıyla yerine getirdi, artık bilinen Yuvasına geri dönüyor. 8 0 Yanıtla
  • kara murat: sahın bakanımıza hayırlı olsun yapar 2 5 Yanıtla
  • mülkiye: istanbul siyasal mülkiye değil ki mülkiye ankara siyasaldır 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement