MİT Tırlarını Durduran 5 Savcının Görevden Uzaklaştırılması - Son Dakika
Güncel

MİT Tırlarını Durduran 5 Savcının Görevden Uzaklaştırılması

Görevden uzaklaştırılan Cumhuriyet Savcısı Takçı: "Artık kendimizi savunmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor, onu yapacağız"

15.01.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan cumhuriyet savcılarından Aziz Takçı, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin, "Artık kendimizi savunmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor, onu yapacağız" dedi.

Gazetecilere makamında görüntü almalarına izin vermeden açıklamada bulunan Takçı, yaptıklarının doğruluğuna inandıklarını, arkasında olduklarını belirterek, diğer açığa alınan savcıların da yanlış bir şey yapmadıklarını ileri sürdü.

Bir hukukçunun yapması gerekeni yerine getirdiklerini öne süren Takçı, şunları kaydetti:

"İtiraz, yeniden inceleme, Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, nereye kadar gidecekse bu işin arkasını takip edeceğiz. Ekşi yemedik, yanlış yapmadık, bir cumhuriyet savcısının yapması gerekeni yaptık. Yani Adana gibi terör bakımından bataklık bir bölgede, her gün bombaların patladığı Reyhanlı'da, Cilvegözü'nde, Gaziantep'te bir cumhuriyet savcısı, bomba yüklü araç ihbarına kafasını çeviremez. Çevirirse vatan hainliği yapar, mesleğine ihanet eder. Biz de bunu yaptık. Sonra bu, 'başkasına ait çıkmış, öyle olmuş, böyle olmuş', benim sorunum değil. Onun soruşturma sürecinde kuralları vardır, delillerini tespit edersin, varsa başka soruşturma usulü devreye girecekse o yola tevessül edersin, yoksa yoluna genel hükümlerle devam edersin. Bizim yaptığımız da budur."

Haklı olduğunu savunan Takçı, "Millete hizmet için bu görevi yapıyorum. Bana kötülük edenlere, beni mağdur edenlere de yarın bir gün imkan olsa hukuku uygularım. Kentte ağustostan beri görev yapıyorum. 5 ayda 800 karar vermişim, çalışmam ortada. Hiçbir zaman başka şeylerle uğraşmam, işime bakarım. Artık kendimizi savunmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor, onu yapacağız.  Ben buradayım, bir yere gitmiyorum. Her gün adliyeye de geleceğim" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MİT Tırlarını Durduran 5 Savcının Görevden Uzaklaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement