MİT Tırlarının Durdurulması Davası - Son Dakika
Güncel

MİT Tırlarının Durdurulması Davası

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen ve gizlilik kararı verilen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davanın ikinci duruşması, 22 Ekim'de yapılacak.

01.10.2015 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen ve gizlilik kararı verilen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davanın ikinci duruşması, 22 Ekim'de yapılacak.

Davanın, Yargıtay Ceza Genel Kurulu salonundaki ilk duruşmasına, sanıklar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman, Aziz Takcı ve Özkan Çokay ile sanık yakınları, avukatlar katıldı.

Duruşmada, son soruşturma kararının okunmasının ardından, avukatlar heyetin reddi talebinde bulundu. Bu talep mahkeme heyetince kabul edilmedi.

Daha sonra sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Heyet, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, "Davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/2. maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılmasına" oy birliğiyle karar vermişti.

Duruşmaya, 22 Ekim'de devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MİT Tırlarının Durdurulması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement