Mke'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci - Son Dakika
Güncel

Mke'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Mke\'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Türk Metal Sendikası ile MKE Kurumu Genel Müdürlüğü arasında süren toplu iş söşleşmesi görüşmeleri işçilerin maaş ve sosyal haklarına yapılan yeni zamlarda anlaşma sağlanarak imzalandı.

27.08.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Metal Sendikası ile MKE Kurumu Genel Müdürlüğü arasında süren toplu iş söşleşmesi görüşmeleri işçilerin maaş ve sosyal haklarına yapılan yeni zamlarda anlaşma sağlanarak imzalandı. MKE Kurumu Kırıkkale işyerlerinde çalışan 2 bin 700 işçinin yanı sıra Ankara, Elmadağ ve Çankırı da bulunan MKE işçileri de bu sözleşmeden yararlanacak.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal, sendika binasında sözleşme ile ilgili olarak işçi temsilcilerine yaptığı açıklamada, yeni sözleşmenin 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere imza altına alındığını hatırlattı. Türk Metal Sendikası olarak iyi bir sözleşmeye imza atan sendika olmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada birinci altı aya yüzde 6, ikinci altı ayaya yüzde 5, enflasyon yüzde beşin üstüne çıkarsa farkını alacağız. Üçüncü altı aya yüzde 3, enflasyon yüzde 3'ün üzerinde olursa bunu da alacağız. Dördüncü altı aya da yüzde 3, enflasyon yüzde 3'ün üzerinde olursa bunun farkını da alacağız.

Sosyal yardımlara birinci yılda, 211 liradan 220 liraya, ikinci yılda ise 235 lira olacak ve evlenme, doğum, ölüm, yemek yardımı gelen zamlar oranında artacak. Giyim yardımı da yüzde birinci yılda 110 liradan 220 liraya çıkacak. İkinci yılda da giyim yardımı gelen zamlar oranında artacak. Artı denge ödeneği diye kapsayan kamu anlaşmasında 2015 ve 2016 Eylül aylarında 500'er lira brüt olarak ödenecek. Yıllardır 15 lira olarak devam eden gün çarpı 15 lira olan izin avanslarının gün çarpı 25 liraya çıkardık. 1 Ocak 2015 tarihiyle birikmiş toplu farklarını da tüm MKE çalışanları Genel Müdürlüğümüzden yapılan görüşmeden sonra Kurban bayramından önce ödeneceği taahhüt edildi. Her zaman olduğu gibi MKE işçisinin alın terini yere düşürmeden haklarını aldık." - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mke'de Toplu İş Sözleşmesi Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement