Mkek Barut Fabrikasındaki Patlama Davası - Son Dakika
Güncel

Mkek Barut Fabrikasındaki Patlama Davası

MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında, 20 Mart 2013'te, iki kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili davada mahkeme, bilirkişiler eşliğinde kaza yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı.

15.05.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında, 20 Mart 2013'te, iki kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin 7 kişiyi yargılayan Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, bilirkişiler eşliğinde kaza yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Onur Büyükutku ve Reyhan Demirel, müdahil Yusuf Salman ile sanık ve müdahil avukatları katıldı.

Olay yerinde keşif yapılmasına ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İlhan Ayaz, kararı mahkemeye bıraktığını bildirdi.

Mahkeme heyeti, görevlendirilen bir hakim ile 1'er makina, patlayıcı ve kimya uzmanı ve 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanının kaza yerinde keşif yapmasına ve rapor hazırlamasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Keşifte, patlama ve yangının ne şekilde meydana geldiği, sanıkların kusurunun bulunup bulunmadığı, varsa hangi konuda kusurlu oldukları incelenecek.

Elmadağ'daki MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 20 Mart 2013'te Sabri Salman ile Hakan Akbaş'ın ölümü, Halit Akkeçi ve Cengiz İncebacak'ın yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin iddianamede, fabrika müdürü İlhan Bozkurt'un da bulunduğu 7 sanık yargılanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mkek Barut Fabrikasındaki Patlama Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement