Mlkp Operasyonunda Gözaltına Alınan 3 Kişiden 2'si Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Mlkp Operasyonunda Gözaltına Alınan 3 Kişiden 2'si Tutuklandı

İstanbul emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü MLKP'nin bombalı ve silahlı saldırı eylemi yapacağı iddiası üzerine çalışma başlattı.

20.01.2016 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü MLKP'nin bombalı ve silahlı saldırı eylemi yapacağı iddiası üzerine çalışma başlattı. TEM ekipleri, operasyon kapsamında 2'si kadın 3 şüpheliyi yakaladı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı.

TEM ekipleri, şüphelilerin örgüt evi olarak kullandığını tespit ettiği 2 adreste yaptığı aramada, 1 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 1 adet tabanca, 51 adet çeşitli çaplarda mermi, 1 kilo 453 gram amonyum nitrat patlayıcı madde, 25 infilak kapsülü, 4 elektrikli kapsül, 4 elektronik devre, bomba yapımında kullanılan kablo, pil ve ampul, sahte kimlik, çok sayıda örgütsel doküman ile iletişim ve bilişim malzemesi ele geçirdi.

BAYRAMPAŞA'DAKİ BOMBALI SALDIRIYI YAPAN DA YAKALANDI

Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde detaylı sorgulaması yapılan şüphelilerden birinin 25 Aralık 2015 günü Bayrampaşa'da bir derneğin önünde meydana gelen patlama olayını gerçekleştirdiği belirlendi.

KOBANİ'DE BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞLAR

TEM ekipleri, şüphelilerin Kobani'de bomba ve suikast eğitimi aldıktan sonra İstanbul'a geldiklerini tespit etti. Şüpheliler, Emniyet'teki işlemlerinin ardından dün mahkemeye sevk edildi. 2 zanlı tutuklanırken, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mlkp Operasyonunda Gözaltına Alınan 3 Kişiden 2'si Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement