Mobil Giyim Bankası İhtiyaç Sahipleri İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mobil Giyim Bankası İhtiyaç Sahipleri İçin Yola Çıktı

Mobil Giyim Bankası İhtiyaç Sahipleri İçin Yola Çıktı

Beyşehir'de "Mobil Giyim Bankası" olarak dizayn edilen belediye otobüsü taşra mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunmak üzere yola çıktı.

02.07.2015 10:55  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "Mobil Giyim Bankası" olarak dizayn edilen belediye otobüsü taşra mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine giysi yardımında bulunmak üzere yola çıktı.

Beyşehir'de, uzun yıllar belediye otobüsü olarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve bir süre cenaze hizmetlerinde de taşıma aracı olarak kullanılan otobüs, veren elle alan eli buluşturmak amacıyla "Mobil Giyim Bankası" haline dönüştürüldü. Beyşehir Belediyesi'nin içerisindeki koltukları söktürdükten sonra raf ve askılıklar ile soyunma kabini yerleştirerek yeniden dizayn ettiği gezici giyim bankası haline dönüştürülen emektar otobüs, ilçenin özellikle uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin yardımı için bölgede ring yapmaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, belediyenin yeni Mobil Giyim Bankası'nın ilk olarak Bayavşar Mahallesi'nden başlayarak ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere yardım hizmeti vermeye başladığını söyledi. Daha önce belediyenin şehir içi ulaşımda yolcu otobüsü olarak kullandığı otobüsün, daha sonra cenaze hizmetleri kapsamında kabristana yolcu taşımaya devam ettiğini belirten Özaltun, "Aslında geçmişi, fazla hizmetlerle dolu olan bir araçtı. Belediyemiz imkanlarımız sınırlı olduğu için bu otobüsümüzü atmaya ya da satmaya gönlümüz elvermedi. Dedik ki, başka bir şekilde kullanalım, değerlendirelim diye düşünürken, iç hacminin geniş ve uzunluğunun da müsait olması nedeniyle mobil giyim bankası haline dönüştürmeye karar verdik. Emektar otobüsümüz bundan böyle de giyim bankası olarak bölgeye hizmet vermeye devam edecek" diye konuştu.

"YARDIMLARIM İHTİYAÇ SAHİBİNİN AYAĞINA KADAR ULAŞMASINI SAĞLIYORUZ"

Beyşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri evde bakım hizmetleri ile özellikle bakıma muhtaç ve yaşlı insanların hayır dualarını almaya başladıklarını ama bunu yeterli görmediklerini ve ihtiyaç sahibi olan daha geniş kitlelere ulaşarak hayır duası aldıkları insan sayısını artırmayı arzu ettiklerini dile getiren Özaltun, 67 mahallesiyle taşrada geniş bir coğrafyaya sahip Beyşehir'in uzak mahallelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yerinde giyim yardımı yapmak amacıyla hizmet vermek istediklerini belirtti. Yardımı, özellikle Beyşehir'e gelemeyecek durumda olan yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelerinin ayaklarına kadar ulaştırmak düşüncesinden yola çıkınca Mobil Giyim Bankası projesini hayata geçirmek için harekete geçtiklerini anlatan Özaltun, "Giymedikleri veya ellerinde fazla olan kıyafetleri vatandaşlarımız bize getiriyor. Biz de bunların temizliğinin yapılması ve bakım kontrolünün yapılmasının ardından otobüs içerisine yerleştirerek, ihtiyaç sahiplerinin ayağına kadar ulaşmasını sağlıyoruz. Beyşehir ve Konya'da, sanıyorum Türkiye genelinde de ilk uygulama. Amacımız dua almak. Biz bu dualarla güçleniyoruz, güçlenmeye de devam edeceğiz. Bizim aldığımız bu duaları bu kıyafetleri getiren hemşehrilerimiz de alıyor. Dolayısıyla biz onlar adına bu hizmete aracılık ediyoruz. Birçok faaliyette müşterek çalıştığımız Göl Fenerimiz giyim noktasında ilk etapta bize bu desteği verdi" ifadelerini kullandı.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZIN YETİŞEMEDİĞİ YERLERDE BU AÇIĞI KAPATMAK İÇİN VARIZ"

Başkan Özaltun, "Biz sivil toplum kuruluşlarımızın yetişemediği yerlerde bu açığı kapatmak için varız diyoruz. Otobüsümüzde, hayırseverlerimizin bağışladığı giyim ile alakalı ceket, penye, etek, pantolon, ayakkabı, her tarz kılık kıyafet var. Raflarımıza bu şekilde yerleştirme yaptık. Otobüsümüzün en arka kısmında ise denemek isteyen ihtiyaç sahibi ailelerimiz için soyunma kabini yaptık. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, gezici otobüsümüz ihtiyaç sahibi ailelerimizin ayağına kadar yardım götürmeye devam edecek. Bugün bu hayırlı hizmete Bayavşar Mahallemizden startı verdik, sırasıyla otobüsümüz diğer mahallelerimizi de dolaşacak. Vatandaşlarımızdan, hayırseverlerimizden, özellikle ilçe dışında konfeksiyon atölyesi olan hemşehrilerimizden ellerinde kullanmadıkları kılık kıyafet varsa, bizlere ulaştırmalarını bekliyoruz. Bağışlar Zabıta noktamız vasıtasıyla yapılabilir. Biz bu giyim malzemelerini onlar adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak faydalanmalarını sağlayacağız inşallah. Biz, otobüsümüzle, ekibimizle bu hizmete aracılık yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

Özaltun, Mobil Giyim Bankası'nın geldiği Bayavşar Mahallesi'nde, yardım hizmetinden istifade eden ihtiyaç sahibi aileleriyle bir araya gelip sohbet ederken, küçük çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti. Beyşehir Belediyesi Mobil Giyim Bankası, Bayavşar'ın ardından Gökçimen ve Esence mahallelerinde de ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mobil Giyim Bankası İhtiyaç Sahipleri İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi
    08:50 Mersin'de 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

    Mersin polisi, sahte hukuk büroları aracılığıyla dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Operasyon kapsamında, şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.


Advertisement