Mobilexpress'e Güvenlikte Dünyadan Tam Not - Son Dakika
Ekonomi

Mobilexpress'e Güvenlikte Dünyadan Tam Not

Mobilexpress\'e Güvenlikte Dünyadan Tam Not

Türkiye'nin ilk mobil ödeme ve alışveriş platformu Mobilexpress, kartlı ödeme sistemlerinde dünyanın en yüksek seviyeli güvenlik standartlarına uyumunu, PCI DSS Level 1 sertifikasını alarak tescil ettirtti.

18.08.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobilexpress kullanıcıları, internet ödemeleri, fatura ödemeleri ve cepten hızlı siparişlerini üstün güvenlik özelliklerine sahip, operatör, banka ve cihaz bağımsız Mobilexpress sistemi ile gönül rahatlığı ile gerçekleştiriyor.

Türkiye, ödeme sistemleri alanında yenilikçi yaklaşımı ve yüksek büyüme hızı ile Avrupa'da örnek ülke konumunda bulunuyor. Mobilexpress de Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren firmalar arasında tüm operatör, kredi kartları ve cihazlar ile uyumlu sistemiyle öncülük ediyor.

Mobilexpress, kullanıcılarına internet, fatura ve cepten hızlı sipariş ödemelerini online, SMS veya QR kod ile yapma imkanı sunarken, iş ortaklarına Mobilexpress ile ödeme alma, kart saklama ve firmalara özel geliştirilen mobil ödeme çözümleri sunuyor. Mobilexpress ayrıca TTNET ve Türk Telekom gibi Türkiye'nin önde gelen firmalarının yanı sıra, Visa gibi dünya devleri ile yaptığı ortak kampanyalar ile kullanıcılarına avantajlar sağlıyor.

Mobilexpress 2014 yılında, yazılım, donanım, sistem mimarisi ve bileşenlerinde bağımsız denetim
kuruluşlarınca yapılan yoğun denetimler sonucu, kredi kartı veri ve işlem güvenliğinde dünyanın en yüksek seviyesi olan PCI (Payment Card Industry) DSS (veri güvenliği standartları) Level 1 uyumluluk sertifikasını almaya hak kazanarak, sistem güvenliğini tescil ettirti.

PCI DSS; MasterCard, Visa ve American Express'in de aralarında bulunduğu global kredi kartı
firmalarından oluşan bir konsey tarafından belirlenen, teknik ve operasyonel güvenlik standartlarını
temsil ediyor. Mobilexpress, PCI DSS standartlarına tam uyumlu - Level 1 - altyapısıyla kullanıcılarına güvenlik endişesi olmadan, güvenli ödeme ve alışveriş yapma imkanı sunuyor. Sertifikasyonun bir gereksinimi olarak, yetkili kuruluşlarca düzenli olarak birçok periyodik test ve denetime tabi tutulan Mobilexpress sistemlerinin, daimi güvenilirliği böylece teyit ediliyor.

Mobilexpress, tüm sistem altyapı ve bileşenlerinin yoğun denetimi sonrası hak kazanılabilen PCI DSS LEVEL 1 sertifikasına ülkemizde sahip olan çok az sayıda firmadan birisi olma unvanı taşıyor.

Mobilexpress'in bu başarısında önemli pay sahibi olan Mobilexpress Kurucu Ortak ve CEO'su Zeynep Şener "Mobilexpress olarak, kullanıcılarımıza cep telefonu numaraları ve herhangi bir kredi kartını kullanarak, fatura ödemelerinden TL yüklemeye, internet ödemelerinden reklamlardan direkt ürün siparişine kadar birçok alanda kolaylık sunuyoruz. Bunu yaparken güvenlik bizim için bir numaralı kriter ve sistemimizin PCI DSS Level 1 uyumluluk sertifikası almaya hak kazanması, bu konudaki başarımızı kanıtlıyor. Mobilexpress'in, ödeme sistemleri alanındaki en üst düzey güvenlik sertifikasıyla taçlandırılmasından mutluluk duyuyoruz" sözleri ile güvenliğe verdikleri önemi vurguluyor.

Mobilexpress Hakkında:

Mobilexpress, 2012 yılında Türkiye'nin ilk mobil alışveriş ve ödeme platformu olarak kurulmuştur. 2013 yılının başında Türk Telekom'un eski CEO'su Paul Doany'den yatırım alan Mobilexpress, kullanıcılarına ve iş ortaklarına SMS veya QR kod ile cepten fatura ödeme, SMS ile cepten TL yükleme, güvenli online mobil ödeme ve SMS veya QR kod ile cepten alışveriş hizmetlerini sunmaktadır. Ayda 10 binden fazla işlem gerçekleştiren Mobilexpress, 2014 yılının sonuna kadar 300 bin kayıtlı müşteri ve 100'den fazla iş ortağına ulaşmayı hedeflemektedir.

Mobilexpress'e www.mobilexpress.com.tr adresinden, üye işyerleri ödeme sayfalarından, iPhone uygulaması üzerinden veya 0216 598 35 70 numaralı Müşteri Hizmetleri'ni arayarak üye olabilirsiniz.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mobilexpress'e Güvenlikte Dünyadan Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement