Mobilsiad, 6. Yılını Üyeleriyle Kutladı - Son Dakika
Güncel

Mobilsiad, 6. Yılını Üyeleriyle Kutladı

Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD) kuruluşunun 6. yılını üyelerine verdiği yemek ile kutladı.

24.11.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTO Cemile Sultan Tesisinde yapılan MOBİLSİAD Üye Buluşması Akşam Yemeği, Dernek üyeleri ve operatör temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Açılış konuşmasına üyelere ve operatörlerin temsilcilerine teşekkür ederek başlayan MOBİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin "Gerçekten çok hızlı geçen bir 6 yıl geçirdik. Dernek ortaya koyduğu çabalar itibariyle kendisini alanında faaliyet gösteren diğer derneklerden ayırarak sadece sektöre hitap eden bir yapıdan çıkarak daha makro çalışmalar üretmeye başladı" dedi. Dernek olarak, 6 yıl boyunca, bilişim, elektronik ticaret ve mobil ödeme gibi alanlardaki düzenlemelerin sektör uygulamalarıyla uyumu ve mobil dünyanın gelişimine ve yeni katma değerli hizmetlerin önünün açılmasına yönelik pek çok çalışmaya imza attıklarına vurgu yapan Alkin "MOBİLSİAD'ın Türkiye'de mobilitenin başvuru adresi haline geldiğini" belirtti.

Sektörün, alanın tüketici haklarına duyarlı ve oyuncular arasında rekabet koşullarının en iyi şekilde korunduğu bir iş alanına kavuşması adına, Dernek olarak üç manifesto hazırladıklarını ve sektör etik kuralları konusundaki çalışmaların tüm Dernek üyelerince sahiplenilmesinin örnek teşkil ettiğini ifade eden Kerem Alkin, "Türkiye, 4.5 G ihalesi ile, önümüzdeki 20-25 yıl için, mobilite alanında çok doğru bir adım atmıştır. MOBİLSİAD, yeni GSM teknolojilerinin sağlayacağı teknolojik alt yapı imkanı ile, her şeyin interneti, büyük veri, genişbant teknolojileri gibi alanlarda, üzerine düşeni yapacak; üyelerinin katma değerli yeni servisler oluşturması için kamu otoritesi ve diğer bilişim sektörü paydaşları ile çalışmalarını yoğunlaştıracak ve Türkiye'nin yakın geleceği için önemli bir konu olan 'milli yazılım'da Dernek üyelerinin katkısını maksimize etmek adına stratejiler oluşturmayı sürdürecektir." diye konuşmasını tamamladı.

MOBİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin'in konuşmasının ardından Avea İş Ortaklığı Yönetimi Müdürü Emre Dursun, Turkcell Mobil Servisler Direktörü Tahsin Akar ve Vodafone İş Ortaklıkları, Sadakat Programı ve Akıllı Stadyum Kıdemli Müdürü Rüçhan Ziya söz alarak sektörle ilgili değerlendirmelerini paylaştılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mobilsiad, 6. Yılını Üyeleriyle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement