Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünlerinde İhracat Hedefi - Son Dakika
Yerel

Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünlerinde İhracat Hedefi

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, sektör ihracatında 2014 yılı rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.

08.04.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, sektör ihracatında 2014 yılı rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini bildirdi.

Nurettin Tarakçıoğlu, birliğin 2014 yılı olağan mali genel kurul toplantısında, son 10 yıldır dünya genelindeki tüm ekonomik ve siyasi krizlere rağmen Türk ihracatçısının, ihracatını artırma başarısı gösterdiğini belirtti.

Birlik ihracatının, bu yılın 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9'luk düşüşle 122 milyon 551 bin dolara gerilediğini kaydeden Tarakçıoğlu, şöyle konuştu:

"2015 yılının önümüzdeki 3 çeyreğinde, toparlanma bekliyoruz. Türk ihracatçısının yeni pazarlar bulma konusundaki kabiliyetine güveniyoruz. Türk şirketlerinin dinamik yapısı en büyük avantajımız. Özellikle Orta ve Güney Afrika ile Uzakdoğu pazarlarında yeni pazarlar bulacağız. 2015 yılı sonunda artıya geçemesek bile 2014 yılı ihracat rakamlarına ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Yıl sonunda hedefimiz, 500 milyon dolar bandının üzerinde ihracat yapmak."

Tarakçıoğlu, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarına yoğunlaşacaklarını dile getirerek, "Mobilya sektörü üretim kapasitesi ve esnekliği ile bu tür krizlerde avantajlı hale gelebiliyor. İtalya'nın, Çin'in yapamadığı işleri, kısa terminli işleri alacağımızı ve ihracatımızı artıracağımızı düşünüyoruz" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü ile odun dışı orman ürünleri sektöründe ortak çalışma yapıp ürün ve pazar artışını yakalamayı amaçladıklarına da değinen Tarakçıoğlu, odun dışı ve orman ürünleri ihracat rakamlarının da bu çalışmalarla artırılacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2015 yılı bütçesi, 2 milyon lira olarak kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünlerinde İhracat Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement