Mobilyacılık Okuyanlara 250 Lira Burs - Son Dakika
Güncel

Mobilyacılık Okuyanlara 250 Lira Burs

Mobilyacılık Okuyanlara 250 Lira Burs

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mobilyacıların vasıflı eleman sıkıntısını giderebilmek için meslek liselerinin mobilyacılık bölümünde okuyan öğrencilere her ay 250 lira burs verilecek.

17.04.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilyacıların vasıflı eleman sıkıntısını giderebilmek için meslek liselerinin mobilyacılık bölümünde okuyan öğrencilere her ay 250 lira burs verilecek.

Kaymakamlık, İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Milli Eğitim Müdürlüğü ve MİND UP Danışmanlık firması tarafından hayata geçirilecek olan 'Benim Geleceğim Mobilya' adlı projenin protokolü imzalandı. 2014-2015 Eğitim dönemiyle başlayacak proje kapsamında öğrencilerin mobilya bölümünü tercih etmeleri sağlanacak. İlk etapta 200 öğrencinin hedeflendiği projede, yerleşme puanına göre öğrencilere aylık 100 ila 250 lira arasında burs verilecek.

MÜSİAD şubesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Kaymakam Ali Akça, sandalyenin çok zor bir obje olduğunu belirterek, "Gökdelen tasarlamak bundan çok daha kolay. Bu, yıllar önce yaşamış Mies Van Der Rohe isimli Alman bir mimara ait. İnegöl'ün tarihine baktığımızda, zoru başaran insanların tarihi olduğunu görüyoruz. İnegöl, yakın bir geçmişte nüfusu ne kadardı diye sorduğumda, 80'li yılların başında 30 bin civarında olduğunu öğrendim. Bugün İnegöl'ün nüfusuna baktığımızda 236 bin civarında. İnegöl'ün ticaret rakamlarına baktığımızda, dış ticaret hacmimiz 2013'te 1 milyar 178 milyon seviyesinde. İnegöl'ün bu ticari potansiyelinin artması ve bugünkü nüfusun yakalanmasındaki itici güç mobilya olmuştur. Mobilya istihdam seven bir sektördür. Arkadaşlar istihdam kavramı hem nüfus artışını, hem ekonomik büyümeyi beraberinde getiriyor. Mobilya eğitimini daha cazip hale getirecek bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "En son İtalya gezisinde birçok arkadaşım, eleman sıkıntısından dert yandı. Şimdi icraat zamanı. Artık anne babalar, ben çocuğumu öğretmen yapayım, doktor, mühendis yapayım diyerek, bu 3 meslek haricinde meslek yokmuş gibi hareket etme alışkanlığından artık vazgeçmek zorunda. İnegöl'de lise 1 ve 2'nci sınıf civarında her yıl 4 bin civarında öğrenci eğitim görüyor. Bu 4 bin civarındaki iş gücünü mobilyaya aktarabilirsek, çok daha vasıflı personele ulaşırız. Mobilya bizim her şeyimiz. 2004 yılında 20 milyon dolar ihracat yapan İnegöl, geçen yıl 318 milyon dolar mobilya ihracatı yaptı. Niçin biz de bir İtalya olmayalım? Buna dair altyapımız var, genç nüfusumuz var, 100 yılı aşkın tecrübemiz var" diye konuştu.

ERKEN STAJ İMKANI VE İŞ GARANTİSİ VERİLECEK

MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Kavaz ise, "Bugün burada çok önemli bir protokolü imzalamak için bulunuyoruz. Bu protokolle İnegöl'ümüzün mobilyanın başkenti olması yolundaki en temel adımlar atılacak, mesleki eğitimin gelişimi için Türkiye'ye örnek olacak önemli bir proje başlatılacaktır. Proje kapsamında öğrencilerimizin meslek liselerinin mobilya bölümünü tercih etmeleri sağlanacak ve ciddi teşvikler verilecektir. 46 okulumuzda 1,5 ayda tamamlamayı hedeflediğimiz eğitim programları dışında, şehri harekete geçirecek önemli çalışmalara imza atılacaktır. Mobilya bölümünü tercih eden tüm çocuklarımıza başarı puanlarına göre 250 TL'ye varan karşılıksız aylık burslar, derece yapan mobilya öğrencilerine yönelik yurt dışı fuar gezileri, erken staj imkanları ve iş garantileri verilecektir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mobilyacılık Okuyanlara 250 Lira Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement