Moda Dünyasının Yeni Yönü - Son Dakika
Teknoloji

Moda Dünyasının Yeni Yönü

Markafoni ve Microsoft'tan moda dünyasına yön verecek Bulut AVM.

17.01.2015 00:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü Markafoni ile Türkiye'nin bilişim gücü Microsoft, yeni yılı e-ticaret dinamiklerini değiştirecek bir işbirliğiyle karşıladı. Microsoft'un bulut bilişim teknolojisi ve e-ticaret çözümleriyle altyapısını güçlendiren Markafoni, tüketicilerini "Bulut AVM'de yeni bir alışveriş deneyimine davet ederken, Türkiye'deki e-ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandıracak.

Microsoft ve Markafoni arasındaki işbirliği, Markafoni Grubu CEO'su İlker Baydar, Naspers Grubu E-ticaret COO'su Lawrence Illg, Microsoft Türkiye CEO'su Tamer Özmen ve Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca'nın katıldığı basın toplantısıyla bugün duyuruldu.

Markafoni Grubu CEO'su İlker Baydar, yeni işbirliği kapsamında Markafoni'nin Türkiye'nin ilk ve en değerli online alışveriş platformunu hayata geçireceklerini belirterek şöyle konuştu: "Markafoni olarak e-ticaret alanındaki yerel tecrübemizi Naspers'ın global deneyimi ile bir araya getirerek Türkiye'deki moda şirketlerinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Perakende sektöründe onlarca başarılı projeyi hayata geçirmiş olan Microsoft Türkiye ile yarattığımız güç birliğiyle, Türk moda şirketlerine, e-ticarete doğru bir planla başlamalarını sağlayacak danışmanlığı ve çözümleri sunacağız. Moda markalarının e-ticaret yatırımlarını bilinçli yapmaları ve bu alanda doğru adımları atmaları, pazarın sağlıklı büyümesi açısından önemli. Bu nedenle Markafoni ve Microsoft olarak onlara bu alanda kolaylaştırıcı olmayı umut ediyoruz. Bu güç birliği bizi gerek grubumuza, gerekse Türk moda sektörüne sağlayacağı katkılar açısından çok heyecanlandırıyor."

Naspers Grubu E-Ticaret COO'su Lawrence Illg, şöyle konuştu: "Naspers olarak dünya çapında müşteri deneyimleri yaratmaya odaklanıyoruz ve bunu sağlamak amacıyla teknoloji ve yeteneklere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Güçlü büyümemizin ardında birçok neden var ama en başında müşteri odaklı yaklaşımımız geliyor. Bu deneyimimizi ve Microsoft'un uzmanlığını Türkiye'de e-ticaret alanında büyümeyi ve başarı kaydetmeyi arzulayan Türk moda şirketlerine sunmayı hedefliyoruz. Markafoni ve Microsoft'un birlikte sunacağı bu hizmetle Türk markalarının da uluslararası e-ticaret standartlarını kolayca yakalayabileceğine ve bu sayede dış pazarlara açılabileceğine inanıyoruz. İş birliğimiz sayesinde Türkiye perakende ve e-ticaret pazarının hak ettiği hacmi yakalamasına da önemli bir katkı sağlayacağız."

Bulut AVM, markalar için sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak

İş birliğinin detayları hakkında bilgi veren Tamer Özmen, şöyle konuştu: "Microsoft olarak işletmelere yönelik verimliliği yeniden tanımlıyoruz, onların gücüne güç katıyoruz. Microsoft Türkiye ve Markafoni işbirliğiyle, moda ve yaşam perakendesini teknolojinin gücüyle bulutların üzerine taşıyoruz, bir üretkenlik platformu yaratıyoruz. Microsoft'un Bulut Bilişim altyapısına yapmış olduğu yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. 100'den fazla veri merkezinde yer alan bir milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor. Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere, hem de platformu kullanarak satış yapan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak."

Hedef Markafoni'yi Microsoft'un Global Bağımsız Yazılım Tedarikçisi konumuna getirmek

Microsoft olarak, Markafoni'nin e-ticaret servis sağlayıcısı olarak konumlanmasına ve bu alanda liderliğe oynamasına destek olacaklarını ifade eden Tamer Özmen, gelecek hedeflerinin Markafoni'yi Microsoft'un Global ISV'leri (Bağımsız Yazılım Tedarikçisi) arasında görmek olduğunu dile getirdi. Özmen, konuya ilişkin şunları söyledi: "Artık yap-sat modelinden anla-üret modeline geçtiğimiz yeni ekonomi düzeninde, e-ticaret pazarı da kendi içerisinde büyük fırsatlar barındırıyor. 35 milyonun üzerinde internet kullanıcımız var. Kredi kartı kullanım oranında Avrupa'da İngiltere'den sonra ikinci konumdayız. Lojistik altyapımız çok sağlam. Tüm bu verilere baktığınızda e-ticaretin son yıllarda bu kadar hızlı gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Bizim de Microsoft olarak hedefimiz, geleceğin ekonomisi olarak nitelendirdiğimiz e-ticareti, geleceğin teknolojileri ile buluşturarak, Türkiye'den bu alanda yerli Amazon.com gibi başarı hikayelerinin çıkmasına önayak olmak. Dünyanın her yerinde ISV olarak adlandırdığımız bağımsız yazılım tedarikçileri ile çalışıyoruz. Bu iş ortaklarımız Microsoft teknolojilerini kullanarak faaliyet gösterdikleri pazarda yenilikçi çözümlerle öne çıkıyor, pazar dinamiklerini değiştiriyor. SAP, WhatsApp, Foursquare global arenada Microsoft ile çalışan ISV'lerden sadece birkaçı. Bu işbirliği ile yerel ISV'miz olarak konumlandırdığımız Markafoni'nin uzun vadede  global bir ISV olarak e-ticaret servis sağlayıcılığı alanında fark yaratmasını istiyoruz."

Microsoft'un büyük veri işleme teknolojisi hakkında bilgiler veren Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca ise "Biz, işbirliğimiz sayesinde Markafoni'nin müşterileriyle, ekibiyle, vizyonuyla inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Microsoft Türkiye olarak teknoloji çözümlerimizle bu potansiyeli ve vizyonu hayata geçirmeleri için onlara destek olacağız" dedi.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Moda Dünyasının Yeni Yönü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor
    10:34 iOS 18 ile Apple Watch'ta Topografik Haritalar Özelliği Geliyor

    Apple, iPhone'ların işletim sistemi iOS için geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şirket, önümüzdeki aylarda iOS 18 sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Merakla beklenen yeni işletim sistemi, önemli yenilikler getirecek. Son iddialara göre bu yenilikler arasında Apple Watch'da yer alan Topografik Haritalar da yer alacak. iOS 18 ile birlikte kullanıcılar, yürüyüş gibi açık hava etkinlikleri sırasında patikaları, rakımı ve uğrayabilecekleri noktaları gösteren Topografik Haritalar özelliğinden faydalanabilecekler. Şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilen bu özellik, iOS 18, macOS 15 ve visionOS 2 işletim sistemlerine de eklenecek ve iPhone, Mac ve Vision Pro gibi cihazlarda da kullanılabilecek. Apple, iOS 18'i WWDC 2024 etkinliğinde tanıtacak ve akabinde kullanıma sunacak. Ayrıca, etkinlikte iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 gibi diğer işletim sistemlerinin de tanıtılması bekleniyor.

  • Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak
    10:34 Elon Musk, Grok AI'yı tüm X Premium kullanıcıları için yayınlayacak

    Elon Musk, Grok AI teknolojisinin tüm X Premium kullanıcıları için yayınlanacağını açıkladı. Grok AI, yapay zeka araçlarına rakip olarak geliştirilmiş ve daha mizahi ve bilgi kaynağı açısından daha gelişmiş olarak tanıtılmıştır. Ayrıca Grok'a akıl almaz bir eğlence modu da eklenmiştir. Grok 1.0 modelinin bu hafta içerisinde tam olarak Premium kullanıcılarına sunulması beklenmektedir.

  • Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti
    10:33 Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu çekti

    TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan İMECE gözlem uydusu, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun fotoğrafını çekti. Uydu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezaravcı'nın da görev yaptığı ISS'yi görüntüledi.

  • Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV
    10:33 Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV

    Mercedes-Benz'in efsanevi SUV modeli olan G-Serisi, sağlam yapısı, benzersiz tasarımı ve üstün performansıyla dikkat çekiyor. Hem arazi tutkunlarının hem de lüks araç sevenlerin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış bir otomobil olarak öne çıkıyor.

  • İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi, sermaye şirketi statüsü kazandı
    10:02 İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi, sermaye şirketi statüsü kazandı

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bünyesindeki teknoloji transfer ofisi, tescil edilerek sermaye şirketi statüsü kazandı. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, ofisin üniversite-sanayi etkileşimini arttırmayı hedeflediğini belirtti. İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş, girişimcilik ve inovasyon ekosistemine katkı sunmayı amaçlıyor.

  • It Takes Two, 15 milyon kopya sattı
    08:33 It Takes Two, 15 milyon kopya sattı

    Hazelight Studios tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan It Takes Two oyunu, en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Oyunculara eğlenceli bir deneyim sunan yapım, 15 milyon kopya satışına ulaştı. Ayrıca oyun, Yılın Oyunu ve En İyi Aile Oyunu ödüllerini de kazandı.

  • Yapay Zeka İşsizliği Tetikliyor: İş Gücünün Yüzde 11'i Tehlikede
    08:33 Yapay Zeka İşsizliği Tetikliyor: İş Gücünün Yüzde 11'i Tehlikede

    Son yıllarda yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler, iş gücünün önemli bir kısmını etkileyebilir. Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırmaya göre, yapay zeka tarafından üstlenilebilecek işler nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon kişi işsiz kalabilir. Veri tabanı yönetimi gibi alanlar en çok etkilenecek pozisyonlar arasında yer alıyor. Ancak yapay zekayı etkili bir şekilde kullanabilenler için yeni iş fırsatları da ortaya çıkabilir.

  • Çin'deki iPhone Satışları %33 Oranında Düştü
    08:33 Çin'deki iPhone Satışları %33 Oranında Düştü

    Gelen son raporlar, Çin pazarı için tedarik edilen iPhone sayısının geçen yılın şubat ayına göre tam %33 oranında düştüğünü gösteriyor. Bu durum, satışların son 3 aydaki gerilemesini sürdürdüğünü de ortaya koymuş oldu. Apple yönetiminin Çin'e acilen bir çıkarma daha yapmaya hazırlandığı söylenirken, bizzat CEO Tim Cook'un duruma müdahale edebileceği belirtildi.


Advertisement