Moda Tasarımı Mezunu Genç Kız Pideci Oldu! - Son Dakika
Ekonomi

Moda Tasarımı Mezunu Genç Kız Pideci Oldu!

Moda Tasarımı Mezunu Genç Kız Pideci Oldu!

Aydın'da moda tasarımı bölümü mezunu 22 yaşındaki Fadime Önder, iş yerlerindeki personel eksikliği nedeniyle zorunlu olarak aile mesleği pideciliğe yöneldi.

09.11.2015 11:28  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da moda tasarımı bölümü mezunu 22 yaşındaki Fadime Önder, iş yerlerindeki personel eksikliği nedeniyle zorunlu olarak aile mesleği pideciliğe yöneldi. Yaptığı lezzetler beğenilen Önder, kalbindeki meslek olan modacılığı bir gün yapacağına inandığını söyledi.

MODACILIK MEZUNU

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü'nden mezun olan Fadime Önder, sevdiği bu meslek yerine zoraki de olsa pideciliğe yöneldi. Kuyucak'ta pide salonu işleten ailesine yardım eden Önder, ustaların sık sık işi bırakması nedeniyle fırının başına geçti. Birbirinden lezzetli pideler yapan Önder, başarılı da bulundu. İşi öğrenmek zorunda kaldığını belirten Önder, şöyle dedi:

"USTA DAYANMADI"

"Ustalar bir hafta çalışıp çekip gidiyorlardı. Durum böyle olunca evin tek çocuğu olarak iş başa düştü. Zaten ustalara yardım ediyordum. Hem işletme sahibi hem çıraktım. Pide yapmayı ustalardan göre göre öğrendim. Gelip görenler şaşırıyor haliyle. 'Sen mi yapacaksın, usta yok mu?' diye soranlar oluyor. Ama gelenler memnun, yaptığım pideler beğeniliyor. Yapabildiğim kadar bu işe devam edeceğim."



HAYALİ MODACI OLMAK

Pidenin yanında pizza ve kiremitte köfte de yapan Fadime Önder, en büyük hayalinin modacılık yapmak olduğunu belirterek, " İzmir'de modayla ilgili çeşitli kurslara giderek kendimi geliştirdim. Bir gün mutlaka modacılık yapacağım." dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Moda Tasarımı Mezunu Genç Kız Pideci Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Mösyo: Böyle helal kazanç daha iyi be bacım boşver sen.. Allah seni kötülerle karşılaştırmasn 27 0 Yanıtla
  • hain: Pidelerin Hepsini Kendi Yiyecek Bence :))) 1 19 Yanıtla
  • Cuneyt-2007: bunun ne haber değeri var ki ? Moda tasarım bölümü ne ya.. havada mı kapacaklardı.. her yerde boş beleş bölümlerle bir dolu üniversite açıldı. sonuç bu. 16 0 Yanıtla
  • by meçhul: ne yapacan modayı gül gibi işin var yap pideleri zaten gırtlağında sağlam hem yer hemde para kazanırsın 9 7 Yanıtla
  • OĞUZ: BRAVO KIZIMIZA HER İŞTE BAŞARILI OLACAĞIN BELLİ ZATEN NUR HANMIDA GEÇERSİN MODA DA BENCE BAŞARILAR KARDEŞİME 7 0 Yanıtla
  • hatice: olsun ne güzel de yapıyorsun gene olursun modacı 6 0 Yanıtla
  • ADIGÜZEL: Eğer islam ahlakını,demokrasiyi,barışı,dürüstlüğü,aklımızı kullanmayı,düşünmeyi,çok kelimeler kullanarak güzel ve kibar konuşabilmeyi,çağdaş espiriyi,kültürü,bilimi yeterince bilebilseydik/anlayabilseydik,böyle üzücü olaylar kolay kolayına başımıza gelmez.Ama biz kendimizi boş,anlamsız ve saçma şeylerle (diziler,filimler,müzikler,moda,alkol,sigara,sosyal medya/sanal yaşam,kahvehaneler,maçlar ,kumar,şans oyunları ) kandırıyoruz. 1 3 Yanıtla
  • kasap 28: bacım bende GAZİ üniversitesi Ankara meslek yüksekokulu MODA TASARIMI bölümünden mezun oldum 2005 te bende senin gibiyim hiçbir işime yaramadı bu dibloma. sadece terzi üstamın yanın da zaman zaman tadilat yapıyorum eksra.. normal çalıştığım iş kamo kurumunda temizlik. onada kadro yok... adaletine yanayım bu dünyanın. sana diyeceğim Allah yüzüne gülerde inşallah sen kendi sevdiğin işi yaparsın artık.... RABBİM YARDIMCIN OLSUN BACIM. 3 1 Yanıtla
  • -: helal olsun. bu işi küçümseyip yapmam dememesini takdir ettim. yine de kendi alanında da iş bulur inşallah 3 0 Yanıtla
  • bfhf: tam ona göre bi iş bu kalıba bu meslek 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement