Model BM Güvenlik Konseyi"Nden Suriye Kararı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Model BM Güvenlik Konseyi"Nden Suriye Kararı Çıktı

Model BM Güvenlik Konseyi"Nden Suriye Kararı Çıktı

Cenevre 2 öncesinde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeden yaklaşık 600 lise öğrencisinin katıldığı Cenevre'deki "Model Birleşmiş Milletler" konferansı tamamlandı BM Güvenlik Konseyi'nin aksine Suriye'deki iç savaşın, farklı ülkelerden lise öğrencileri tarafından oylandığı Model UN Güvenlik Konseyi'nde, Suriye kararının herhangi bir veto olmadan başarıyla alındığı açıklandı.

10.01.2014 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye konulu Cenevre-2 konferansı öncesinde, 11 ülkeden lise öğrencilerinin katıldığı Cenevre'de yapılan Model Birleşmiş Milletler (UN Model) konferansı tamamlandı.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 11 ülkeden yaklaşık 600 lise öğrencisinin katıldığı konferans, törenle sona erdi.

Eğitim kurumlarının ögrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyon olan Model Birleşmiş Milletler'de ana konular arasında iklim değişikliği ve Suriye konusu da bulunuyordu.

Kapanış töreninde, en başarılı delegasyonun Suriye olduğu açıklandı.

Ayrıca BM Güvenilk Konseyi'nin aksine Suriye'deki iç savaşın farklı ülkelerden lise öğrencileri tarafından oylandığı Model UN Güvenlik Konseyi'nde, konuya ilişkin kararın herhangi bir veto olmadan geçtiği belirtildi.

Hayatını kaybeden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın da unutulmadığı konferansta, Mandela'nın "Eğitim, dünyayı değiştirmek için kullanabileceğin en güçlü silah" sözü dev ekrana yansıtıldı.

Konferansa Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Fas, İtalya, Slovenya, Macaristan, Suudi Arabistan ve Singapur'dan öğrenciler katıldı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Model BM Güvenlik Konseyi'Nden Suriye Kararı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement