Model Uçak Tutkunları Kayseri'de Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Model Uçak Tutkunları Kayseri'de Buluşacak

Model Uçak Tutkunları Kayseri\'de Buluşacak

Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası, 5-6 Temmuz'da Talas ilçesinde gerçekleştirilecek.

04.07.2014 15:15  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası, 5-6 Temmuz'da Talas ilçesinde gerçekleştirilecek..

Yarışmalar öncesinde, şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile  THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundular.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Palancıoğlu, Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası ev sahipliği yapacaklarını ve farklı şehirlerden 25 pilotun katılacağı şampiyonada kendi takımlarının da yarışacağını belirtti.

Talas Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz hava sporları faaliyetlerini devam ettirdiklerini belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"2011 yılından beri bu organizasyonları Türk Hava Kurumu işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Talas Belediye ekibinin de içerisinde olduğu 20-25 yarışmacının katıldığı organizasyon 4 farklı merkezde gerçekleşiyor. Birincisinin Ankara'da yapıldığı yarışmanın ikincisi ise Kayseri'de yapılacak. Şehrimizdeki yarışmayı Eskişehir ve Sivas'ta yapılacak organizasyonlar takip edecek. Bu hafta sonu model uçak yarışmasından sonra, ağustos ayında da yamaç paraşütü yarışmalarımız olacak. Hava sporu tutkularını yarışmacı ya da izleyici olarak organizasyonlarımıza davet ediyorum."

Eğilmez de, Fun Fly Model Uçak Şampiyonaları sonucunda dereceye giren yarışmacıların yurt dışında ülkemizi temsil edeceğini belirterek, Kayseri'de Türk Hava Kurumu olarak hava sporlarında yapılan atılımları Talas Belediyesi ile birlikte daha da ilerletmek için çalıştıklarını ifade etti.

Diğer yandan 05 - 06 Temmuz tarihleri arasında Akçakaya Model Uçak Tesisleri'nde gerçekleştirilecek yarışmalarda, cumartesi günü serbest ve antrenman uçuşları yapılacağı pazar günü ise saat 10.00'da başlayacak Model Uçak Türkiye Şampiyonası, 16.00'da düzenlenecek ödül töreniyle sona ereceği bildirildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Model Uçak Tutkunları Kayseri'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement