Modern Cemevi Projesine Ödül Veren Başkan İmamoğlu: Toplum, Cemevlerini 'Bizim' Diye Kabul Etmeli - Son Dakika
Güncel

Modern Cemevi Projesine Ödül Veren Başkan İmamoğlu: Toplum, Cemevlerini 'Bizim' Diye Kabul Etmeli

Modern Cemevi Projesine Ödül Veren Başkan İmamoğlu: Toplum, Cemevlerini \'Bizim\' Diye Kabul Etmeli

İstanbul Beylikdüzü'nde belediye tarafından yapılması planlanan cemevi için en iyi projeyi hazırlayan ekiplere ödülleri törenle dağıtıldı.

22.10.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beylikdüzü'nde belediye tarafından yapılması planlanan cemevi için en iyi projeyi hazırlayan ekiplere ödülleri törenle dağıtıldı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cemevini toplumun tamamının bizim olarak kabullenmesi lazım. Hayatın içinde bir cemevi olmalı" dedi.

Kavaklı Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevi için 23 Haziran'da açılan yarışmanın ödül töreni ve kolokyum, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 'Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği' kuralları içinde açılan 'Serbest, ulusal, tek kademeli, mimari proje yarışması'na 82 proje teslim edildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yarışmanın danışman jüri üyesi, Hacıbektaş Dergahı Postnişin'i Velieddin Hürrem Ulusoy'un da katıldığı değerlendirme çalışmaları, 7 mimar tarafından yapıldı.

Belediye Başkanı İmamoğlu, Karadenizli olduğunu, gençlik yıllarından itibaren tanık olduğu cemevlerinden çok etkilediğini, ilk defa bir cemevinde 'Şah Kulu' gördüğünü ayrıca içinde bir AŞ evinin de bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Başkan Ekrem İmamoğlu, olumsuz bazı koşullar nedeniyle Alevilik kültürüne uygun olmayan ötekileştirilmiş, kötü binaların cemevi olarak kullanılmak zorunda kalındığını ancak, cemevi ve Alevilik kültürünün doğru yaşatılması için bir alan bulduklarını ve tasarlanacak bir cemevi yarışması düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Aynı din içindeki insanların ve dinler arası özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı olduğunu, insan haklarının savunucusu yerel yönetim anlayışını Beylikdüzü'nde yaşatacaklarnı belirten Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle dedi:

"Bu çalışma ile Türkiye ve dünyaya örnek bir cemevi çalışmasının Beylikdüzü'nde teşkil etmesini var etmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza kutsal bir cemevi sunmuş olacağız. "Cemevini toplumun tamamının bizim olarak kabullenmesi lazım. Hayatın içinde bir cemevi olmalı. İbadet özgürlüğü en önemli konulardan birisi" dedi.

Beylikdüzü'nde yapılacak cemevi için Yüksek Mimarlar Mehmet Metin Polat, Ata Kurt, Mimarlar Bilge Altuğ, Gökhan Turan, İç Mimar Bengi Altuğ, İnşaat Mühendisi Zeynep Lale Eke'nin hazırladığı ve Restoratör Ecem Özden ile Emre Açikel'ün yardımcı olduğu ekip birinci seçildi. Aşevi, kütüphane, çok amaçlı salon, kafe ve sosyal mekanların bir arada olacağı cemevi projesinin 2016 yılında başlayıp 1 bir yıl içerisinde de kullanıma açılması hedeflendi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Modern Cemevi Projesine Ödül Veren Başkan İmamoğlu: Toplum, Cemevlerini 'Bizim' Diye Kabul Etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement