Modern Folk Müzik Topluluğu Kulakların Pasını Sildi - Son Dakika
Güncel

Modern Folk Müzik Topluluğu Kulakların Pasını Sildi

İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezinde verdikleri konserle kulakların pasını sildi.

13.11.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk müziği ezgilerine yeni ve çağdaş bir yorum getiren topluluk, geniş repertuarı ile salonu dolduran kalabalığa keyifli bir akşam yaşattı.

Beylikdüzü Belediyesinin organizasyonu ile Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde sahne alan İstanbul Devlet Modern Dans Topluluğu kulakların pasını sildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1993 yılında kurulan topluluk geniş repertuarı ve her yöreden modernize ettiği ezgileri ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

Her biri kendi alanında üstün deneyime sahip sanatçıların yer aldığı topluluk, Türk Halk Müziği dışında Klasik Türk Müziği, Klasik Batı Müziği ve Dünya Müziklerinden de eserler sergiledi. Tüm yörelerimizi kapsayan repertuarı ile halk müziği ve ezgilerine yeni ve çağdaş bir bakış getiren topluluğun, kendi bünyesindeki aranjörlerin düzenlemeleri de bulunuyor.
Salonu dolduran kalabalığa Yollarına Baka Baka Kaldım, Hey Onbeşli, Deniz Üstü Köpürür, Osman Ağa, Gel Ey Seher, Bilal Oğlan, Leblebi Koydum Tasa, Gesi Bağları, Darağacı, Dağlar Duman Böyle, Yazık Şu Genç Ömrüme, Gurbet, Dostum Dostum, Ankara Misket, Mor Koyun gibi eserleri seslendiren Modern Folk Müziği Topluluğu, muhteşem performanslarıyla büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Modern Folk Müzik Topluluğu Kulakların Pasını Sildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement