Modern Sinema, Açık Hava Sinemasında Eski İstanbul Filmleri - Son Dakika
Güncel

Modern Sinema, Açık Hava Sinemasında Eski İstanbul Filmleri

2- 4 Temmuz tarihleri arasında YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı etkinlikleri kapsamında ziyaretçileri İstanbul'un geçmişinde, sahilleri boyunca yolculuğa çıkaran üç filmlik bir seçki sunuyor.

25.06.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern'in bahçesine kurulacak açık hava sinemasında her akşam farklı bir film gösterimiyle müzenin bulunduğu bölgenin belleği sinema yoluyla canlandırılacak. Seçilen filmlerde gördüğümüz İstanbul, filmlerin öyküsüne özgün ve dokunaklı bir mekân kurgusu kazandırıyor, karakterlerin içinde bulunduğu duygusal dünyaya görsel karşılık yaratıyor.

Gösterimler 2, 3 ve 4 Temmuz akşamları 21.30'da başlayacak. 2 Temmuz'da Tanju Okan'ın müzikleriyle sanki Boğaziçi'ne adanmış bir müzikal niteliğinde olan Boğaziçi Şarkısı isimli Nejat Saydam imzalı 1966 yapımı film gösterilecek. 3 Temmuz'da ise Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği, başrollerinde Sadri Alışık ve Çolpan İlhan gibi Türk sinemasının sevilen isimlerinin olduğu ve şu anda "KATI OLAN HER ŞEY"in bulunduğu mekânda çekilmiş olmasıyla da dikkat çeken filmi Yalnızlar Rıhtımı gösterilecek. Programın son akşamı olan 4 Temmuz'da ise Kadir İnanır ve Münir Özkul'un başrollerini paylaştığı eğlenceli bir romantik komedi olan Tophaneli Ahmet: Bir Aşk Hikayesi adlı film gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Modern Sinema, Açık Hava Sinemasında Eski İstanbul Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement