Modern Tarım Kampı - Son Dakika
Yerel

Modern Tarım Kampı

GAP BKİ tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçilerin çocukları için düzenlenen kamp, bilgi yarışması ve çeşitli gösterilerin sunulmasının ardından sona erdi.

22.08.2014 01:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAP Bölge Kalkındırma İdaresi'nin (BKİ) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçilerin çocukları için düzenlendiği "Modern Tarım Kampı", bilgi yarışması ve çeşitli gösterilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa'dan kampa katılan 40 çocuğa, BKİ tesislerinde 12 günlük kamp süresince uzman personeller tarafından "modern tarım" hakkında önce teorik, ardından tarlada uygulamalı eğitim verildi.

Kampta çocuklara bilgisayar ve İngilizce derslerin yanı sıra çok sayıda sosyal etkinlik ve spor müsabakaları için de imkan oluşturuldu. Öğrenciler kampın bitmesinin ardından kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti, GAP Bölge Müdürlüğü Tesisleri'nde kendileri için düzenlenen etkinliğe katıldı.

BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, etkinlikte yaptığı konuşmada, kurum olarak modern tarımı benimsediklerini ve bunu hem çiftçilere hem de onların çocuklarına öğretmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Karahocagil, Güneydoğu'da her geçen gün tarım alanların sulamaya açıldığını ve sulamanın mutlaka bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu projeye katılan çocukların ileride birer tarım uzmanı olacaklarına inandığını ifade eden Karahocagil, "Çocuklarımızı şimdiden sulu tarıma aşina kılıyoruz. Buradaki amaç, sulama tekniklerini öğrenmeleri ve sosyalleşmelerini sağlamaktır. Biraz da kendi köylerinin dışındaki dünyaları görmeleri için bunu yapıyoruz. Bu proje gerçekten GAP İdaresi'nin onur duyduğu bir projedir" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler arasında bilgi yarışma düzenlendi. Suruç ilçesinden Ramazan Yavuz ve İmran Genç, 90 puan alarak yarışmada birinci oldu. Etkinlik, çocuklara verilen ödüller ve düzenlenen çeşitli gösterilerle sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Modern Tarım Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement