Moğolistan'dan Erzurum'a Kültür Elçileri - Son Dakika
Yerel

Moğolistan'dan Erzurum'a Kültür Elçileri

Moğolistan\'dan Erzurum\'a Kültür Elçileri

Cumhurbaşkanı’nın ‘Erzurum Buluşması’ öncesi 2 bin yıllık kültür mirası Göktür Çalgısı Altay Arpı ile konser vermek üzere Moğolistan’dan Erzurum’a gelen kültür elçileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç’la yemekte bir araya geldi.

05.06.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı'nın 'Erzurum Buluşması' öncesi 2 bin yıllık kültür mirası Göktür Çalgısı Altay Arpı ile konser vermek üzere Moğolistan'dan Erzurum'a gelen kültür elçileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç'la yemekte bir araya geldi. Moğolistanlı kültür elçileri, geyik boynuzundan yapılan Altay Arpı ile Orta Asya Türk ezgilerinden oluşan müzik ziyafeti de sundu.

Moğolistanlı kültür elçileriyle sohbet eden Genel Sekreter Kiremitci, Büyükşehir Belediyesi olarak Atayurt'tan gelen misafirleri Erzurum'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Orta Asya'daki soydaşlarımızla ilişkileri artırmak için çalıştıklarını ifade eden Kiremitci, "Büyükşehir Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanımızın 'Erzurum Buluşması'nda, Moğolistan'dan getirdiğimiz müzik gurubunu Erzurumlularla buluşturturduk. Cumhurbaşkanımızın konuşmasından önce, 2 bin yıl önce kullanılan Göktür Çalgısı Altay Arpı ile konser verdiler. Orta Asya Türk ezgileriyle Erzurumluları buluşturdular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

2 bin yıllık Göktür çalgısı Altay Arpı ile ilgili bilgi veren Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz de, "2008 yılında Moğolistan'da bir çoban tarafından tesadüfen bir çalgı aleti bulundu. Bulunan bu çalgı aletinin, 2 bin yıl öncesine ait Göktürk çalgı aleti olduğu belirlendi. Moğolistan'a gittiğimizde bu olaya vakıf olduk" diyerek, bu müzik aletinden getirterek Cumhurbaşkanımıza verilmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayının yedieminine teslim ettiklerini söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Moğolistan'dan Erzurum'a Kültür Elçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement