Moldova'dan Kei Sekreteryası'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Moldova'dan Kei Sekreteryası'na Ziyaret

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Ulianovschi: "Birinci önceliğimiz, Moldova ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği konusu olacak.

21.01.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dönem Başkanlığını üstlenen Moldova'yı temsilen İstanbul'a gelen Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Tudor Ulianovschi, KEİ Uluslararası Daimi Sekretaryası'nı ziyaret etti.

İstinye'deki KEİ Sekretaryasını ziyaretinde düzenlenen toplantıda konuşan Ulianovschi, KEİ'de Moldova Dönem Başkanlığının önceliklerini ve projelerini anlattı.

Ulianovschi, 6 aylık sürede hangi konularda ağırlıklı çalışacaklarını açıkladı. "İstikrarı getirmek" sloganından hareketle hizmetlerini yapacaklarına dikkati çeken Ulianovschi, şunları kaydetti:

"Birinci önceliğimiz, Moldova ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği konusu olacak. Ayrıca ulaşım ve yatırımlara da önem vereceğiz. Bu noktada tıp ve sağlık sistemine yapılan yatırımlar önem teşkil ediyor. Ayrıca turizmin geliştirilmesi ve turizm işbirliğini ülkeler arasında sağlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu konular önceliğinde ve kapsamında projelere odaklanacağız. Değişik toplantılar da yapacağız."

Ulianovschi, Moldova başkanlığında örgütün Avrupa Birliği'yle ilişkilerine önem vereceklerini vurguladı.

KEİ'de başkanlık yapmanın kendileri için bir gurur olduğunu ifade eden Ulianovschi, "Hizmet etmeye devam edeceğiz. Sonuçlara odaklı çalışacağız. Her bir öncelik kapsamında bakanlar toplantısı yapılacak. Çok önemli  projelerin görüşülmesini sağlayacağız. Bu bakanlar toplantılarında somut projeler görüşülecek. Görüşülecek konular ekonomik işbirliğine odaklı bir proje olabilir. Aynı zamanda gençlik ve spor konuları da görüşülecek" diye konuştu.

Ulianovschi, teşkilatın önceliğinin, siyasi değil ekonomik işbirliğine odaklı olduğuna dikkati çekerek, istikrarı getirmek ve devamlılığı sağlayabilmek için hizmet ve proje üreteceklerini söyledi.

Ulianovschi, önceliğin ekonomik gündemde olacağını ve KEİ'de daha çok uzlaşmaya varacaklarını sözlerine ekledi.

KEİ Genel Sekreteri Dr. Victor Tvircun ve örgütün üye ülkelerin temsilcileri toplantıya katılanlar arasında yer aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moldova'dan Kei Sekreteryası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement